Inflammatoriske sykdommer hos hunder

Pin
Send
Share
Send

i street dog image av Cherry-Merry fra Fotolia.com

Mange sykdommer kan påvirke pooch, og inflammatoriske sykdommer er ikke noe unntak. Noen er livstruende, men kroniske inflammatoriske sykdommer kan ofte kontrolleres med medisiner.

Ervervet Myasthenia Gravis

Ervervet myasthenia gravis er en nevromuskulær lidelse som er vanlig hos modne hunder som tyske hyrder og labrador retrievere. Symptomene inkluderer stivhet etter trening, skjelvinger og svakhet. Noen ganger avtar svakheten etter hvile. Hyppige komplikasjoner inkluderer oppblåsthet og aspirasjons lungebetennelse, forårsaket av å puste inn fremmedlegemer. Veterinærer foreskriver vanligvis antikolinesterasemedisiner. Hvis stoffene ikke virker, kan de foreskrive kortikosteroider. Prognosen er generelt god med mulighet for remisjon.

Encefalitt

Encefalitt er en sykdom i sentralnervesystemet, som påvirker hjernen og ryggmargen. Årsaker er mange, inkludert bakterier, virus, parasitter, sopp og en flåttoverført sykdom. Hunder opplever anfall, blindhet, atferdsendringer og kan til tider sirkle. Ubalanse, hodetilt og skjelving er ytterligere symptomer, avhengig av hvilke områder av hjernen som påvirkes. Avvikene utvikler seg raskt, i løpet av få dager eller uker. Diagnosen blir vanligvis bekreftet med en ryggkran. Mulige behandlinger inkluderer antibiotika for infeksjoner, krampestillende midler mot anfall og steroider for betennelse.

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom, eller IBD, er en gastrointestinal lidelse der tarmene er irritert i lange perioder. Det forekommer vanligvis i middelalderen til eldre hunder og ses oftere hos tyske hyrder, boksere, Rottweilers og den belagte Wheaton terrier. Årsaker inkluderer allergier, parasitter, bakterier og immunforsvarssykdommer. Symptomene inkluderer løs avføring, anstrengelse, diaré, oppkast, vekttap, slapphet og lav feber. Ikke-invasive tester er blodpaneler, urinanalyse, parasittesting og røntgen for å utelukke svulster. Behandlingen inkluderer å begrense mat som kan irritere tarmfôr og kortikosteroider.

Mange

Demodectic mange er en inflammatorisk parasittisk sykdom som følge av angrep av demodexmidd som finnes i hårsekkene. Midd forårsaker ikke sykdommen direkte; det er det mangelfulle immunforsvaret til valpen som får midd til å formere seg, noe som resulterer i hudirritasjon. Det vanligste symptomet er hårtap som resulterer i flekker. Veterinærer gjør en hudskraping der flekkene oppstår for å bestemme sykdommen. Aktuelle behandlinger inkluderer medisinske fall. Yngre hunder kommer seg lettere enn eldre hunder. Tilbakefall kan forekomme i en periode på seks til tolv måneder.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Analkjertler hos hunden. VETIVO. REMA 1000 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org