Hvordan introdusere villkattunger til andre huskatter

Pin
Send
Share
Send

Feral kattunger, ofte født i en koloni, kan varme seg raskt opp til huskatter. Å ha voksne forbilder kan hjelpe villbarn til å tilpasse seg innendørs liv og det trygge, kjærlige hjemmet du har gitt.

Helsesjekk

Først må du sørge for at kattungene har en ren helseopplysning fra veterinæren din. Før de møter de andre kattene dine, vil de trolig trenge rabiesskudd, ormekurbehandling og medisiner for å drepe lopper og flått. Veterinæren kan også anbefale å teste for felint immunsviktvirus og feline leukemi, som kan være smittsom for andre kattunger.

Ifølge Alley Cat Allies, en redningsorganisasjon, har ikke villkatter høyere risiko for disse sykdommene, men det er alltid en god ide å sørge for at du ikke risikerer de andre kattenes helse ved å bringe nye kattunger inn i hjemmet ditt.

Safe Space

Gi villkattungene sitt eget trygge rom med mat, vann, søppelkasse og pute eller teppe. Avgrens dem i et lite område, for eksempel et bad eller et skap; Hvis du legger dem i et større rom med mange skjulesteder, kan de forsvinne i flere dager. Sørg for at kattungene kan lukte og kommunisere med de andre kattene dine - og omvendt - gjennom en dør.

Les skiltene

Overvåk hvordan villkattungene og huskattene dine samhandler gjennom døren. Tegn på at de ennå ikke er klare for mer formelle introduksjoner inkluderer hvesing, knurring og å strekke seg under døren for å svinge på hverandre. Hvis de chatter eller til og med cooing på hverandre, skjønt, kan du prøve å bringe dem sammen. Forsikre deg om at du er i stand til å gripe inn hvis noen av kattene blir for aggressive eller redde.

Mellomliggende trinn

Hvis du merker fortsatt fiendtlighet på hver side av døren, kan du prøve en annen tilnærming. Du kan flytte kattungene til et annet rom - og fortsatt holde dem i et trangt rom, for eksempel en stor hundekasse, der deres muligheter for flukt er begrenset - og la de andre kattene utforske området som kattungene okkuperte. Dette kan hjelpe dem til å bli bedre kjent med kattungens lukt og forsikre seg om at disse nye romkameratene ikke er en trussel.

Hvis du har en hundekasse, flytt den til et rom der alle kattene kan komme inn, og legg kattungene inn. Dette kan gjøre at kattene kan sjekke hverandre visuelt. Sørg for at kattungene har nok plass i kassen til å trekke seg tilbake, og gi dem et sted å gjemme seg hvis de føler seg overveldede.

Familiebånd

Voksne katter binder ofte lettere med kattunger enn med andre voksne. Feral ungdommer, som vanligvis begynner livet i en kattkoloni, kan raskt tilpasse seg livet i et multicat-hjem. Ikke bli overrasket om de voksne kjæledyrene dine "adopterer" kattungene, pleier og pleier dem.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Lilly får kattungar! (Kan 2024).

uci-kharkiv-org