Hvor lenge etter behandling er Giardia hos katter borte?

Pin
Send
Share
Send

Giardia er en encellet organisme som kommer inn i kattens fordøyelseskanal gjennom oral forurensning. Giardia er ekstremt vanskelig å fjerne fra miljøet, så katten kan være negativ når behandlingen er over og umiddelbart bli reinfisert.

Giardia Behandling

Giardia hos katter behandles oftest med et legemiddel som heter Flagyl. Medisinen vil bli gitt i flere doser, og kattens fekalitet bør testes etter den siste dosen for å sikre vellykket behandling. Det er ingen medisiner eller vaksine for å forhindre reinfeksjon hos katter, og mange eiere synes syklusen er veldig vanskelig å bryte.

Miljøforurensning

Giardia spres fra katt til katt i en husholdning gjennom mat, vann og søppelkasser. For å unngå reinfeksjon, bør alle overflater som kattene kommer i kontakt med, desinfiseres regelmessig. Det er veldig vanskelig å fjerne giardia fra huset eller kattemiljøet, og som et resultat kan det kreve flere behandlinger med medisiner før problemet er løst.

Giardia symptomer

Når en katt først blir smittet med giardia-cyster, er det en til to ukers inkubasjonsperiode. Når inkubasjonsperioden er over, begynner kroppen å reagere med diaré som kan være vannaktig. Dette vil gå videre til en myk avføring med dårlig lukt og ledsages vanligvis av magesmerter og vekttap.

Menneskelig forurensning

Eksperter er usikre på om giardia som smitter en katt kan overføres til mennesker, men det er en form for giardia som mennesker kan skaffe seg. Den sikreste ruten er alltid den beste, så sørg for å vaske hendene med antibakteriell såpe etter å ha klappet en infisert katt eller rengjøring av søppelbokser.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Гарри Поттер и Тайная комната 13 (Kan 2024).

uci-kharkiv-org