Lovebird vs Budgie vs. Cockatiel

Pin
Send
Share
Send

Å velge en kjæledyrfugl kan være en vanskelig bedrift. Hver av disse gutta har en distinkt personlighet, og hver art har også noen unektelige særegenheter.

Størrelse

Alle disse tre fjærede skjønnhetene er i liten størrelse, noe som gir ideelle skulderkammerater. Cockatiels er gjennomsnittlig 9 til 14 tommer lange, undulater kommer rundt 9 tommer lange og kjærlighetsfugler når omtrent 5 tommer høye. Ikke la de små størrelsene lure deg, skjønt. Alle disse tre fuglene trenger bur de kan fly i, leke i og spre vingene i uten å treffe dem på leker, tallerkener eller sidene!

Kosthold

Alle disse små papegøyene spiser primært på frø, både i naturen og i fangenskap. Vær imidlertid forsiktig fordi ikke alle frøblandinger er like sunne som andre! Frø har en tendens til å ha mye fett, og din fjærvenn - uansett hvilken art - trenger litt variasjon for å krydre ting og holde ham frisk. Alle tre artene trenger noen grønnsaker eller frukt daglig, og noen ganger en spesiell godbit fra bordet, for eksempel skorpen til helhvete-toasten eller en kokt fullkornspasta.

Underholdningsverdi

Generelt sett er alle disse tre fuglene veldig underholdende for deres menneskelige følgesvenn. De er lekne og quirky, men hver har noen forskjeller. Av de tre er det kjent at titler er mer kjærlige med deres menneskelige, selv om alle tre typene nådig vil akseptere din kjærlighet - og returnere den - når håndtrenet og vist tålmodighet og kjærlighet. Cockatiel personlighet har tjent det kallenavnet "Amerikas favorittfugl." Av de tre er kjærlighetsfuglen den mest krevende, kommanderende, uavhengige, nysgjerrige og rampete. Disse karene pakker alle sammen en kraftig bit og er ikke redd for å fortelle deg at de ikke liker noe med en nipp.

Mann eller kvinne?

Når du velger mellom kjærlighetsfugler, undulater og tiels, må du også velge sex. Mannlige cockatiels søker oppmerksomhet og vil være i ansiktet ditt hele tiden. Kvinner er derimot roligere og mildere. Kvinnelige undulater har en tendens til å være litt høyere og mer aggressive enn sine mannlige kolleger. Mannlige kjærlighetsfugler har en tendens til å lage bedre ledsagende kjæledyr enn kvinner - eller, som noen vil si, er mer klamret til eierne. Kvinner kan være like tamme, selv om de pleier å være mer uavhengige.

Flere fugler

Undulater og tiels, generelt, gjør det bra i aviaries eller i grupper. Selvfølgelig er alle fugler forskjellige, og de vil ha forskjellige preferanser for hvem de liker og ikke liker. Lovebirds, derimot, holdes best enkeltvis hvis du vil ha en liten fjærvenn. Når de holdes parvis, har kjærlighetsfugler en tendens til å feste hverandre. Lovebirds er også ganske aggressive og har vært kjent for å drepe cockatiels og andre føyelige arter når de holdes i flerslags fugler. Undulater og cockatiels lever begge lykkelig i blandede fugler med andre føyelige arter når introduksjoner får lov til å forekomme.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Cockatiel vs african lovebirds which is best???. tamil. more about pets. MAP (September 2024).

uci-kharkiv-org