Hva er mentaliteten til en katt?

Pin
Send
Share
Send

jeg katter bilde av Zbigniew Nowak fra Fotolia.com

Til tross for allestedsnærværende skildringer av ensomme, curmudgeonly katter, er katter sosiale dyr hvis personligheter ikke er satt i stein. Kattens mentalitet er formet av genetisk disposisjon og sosialisering - både natur og næring. Katter er vanligvis rolige eller skitne, men det er andre formildende mentalitetsfaktorer å vurdere.

Personlighetstyper

Vitenskapelig forskning viser at kattpersonligheter faller i lignende leirer som hundepersoner.

I følge flere studier, utført og utarbeidet av Colorado State University Veterinary Teaching Hospital, er det to typer katter: omgjengelig og usosial. Naturligvis søker katter i den første kategorien menneskelig oppmerksomhet, og de i sistnevnte unngår det. Sosiale katter forbinder mennesker med gode opplevelser og usosiale katter forbinder dem med dårlige opplevelser.

Noen undersøkelser viser en tredje, aktiv eller aggressiv type, men disse personlighetene er vanligvis begrenset i sosiale og usosiale leirer.

Feline Genealogy

Kattunger arver gener som påvirker personligheten fra begge foreldrene. Så hvis du vil finne ut hva slags mentalitet den nye katten din har, se på moren og faren hans.

På grunn av denne arvelige komponenten er visse katteraser ofte forbundet med visse personligheter.

Siamese og andre asiatiske korthårede raser er vanligvis mer utadvendte, aktive, vokale og mindre vennlige mot andre katter.

Persere og andre langhår er vanligvis mer stille, mindre aktive og mindre kjærlige, selv om de er mer imøtekommende eller godtar andre katter.

Kattunge Carnage

Kattunger oversvømmes med nye opplevelser hvert øyeblikk - opplevelser som styrker noen av deres disposisjoner.

Mens katter kan arve forkjærlighet, blir faktiske severdigheter, lyder, lukt, berøring og smak generelt kategorisert som gode eller dårlige som et resultat av deres begynnende måneder.

Forskere ved Colorado State University Veterinary Teaching Hospital anbefaler at det ofte er mulig å omgås kattunger og små katter.

De tre første månedene ser ut til å være de mest kritiske.

Noen mennesker som jobber i dyrehjem og deler sine erfaringer på nettet, sier at eldre kattunger og yngre katter går gjennom kattekvivalenten til småbarns "forferdelige to", hvorpå de viser sine sanne farger.

Menneskelig sosialisering

Voksne katter kan varme opp for alle, inkludert fremmede, eller unngå alle, inkludert mangeårige eiere. På dette tidspunktet er de sannsynligvis satt på deres måter.

Toppperioden mens menneskelig sosialisering er størknet, er sannsynligvis når en kattunge er tre til syv uker gammel.

Hvis du allerede har en katt som er av mer skitten type, må du være tålmodig og innse at det vil ta mer tid og arbeid for å sosialisere den katten - og selv da kan ikke mentaliteten hans endre seg.

Hvis du velger en katt fra et ly, kan du spørre om de har et skjema for atferdsmessig atferd, som kan peke deg inn i kattens personlighet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hundemenneske passer katt i en dag (Kan 2024).

uci-kharkiv-org