Hvor mye spiser man en ny valp?

Pin
Send
Share
Send

Det er som å ta vare på en nyfødt baby, bortsett fra at du ikke lager flasker med formel eller bytter bleier. Å vite hvor mye og hvor ofte du skal mate valpens voksende kropp, betyr noe.

Mamma vet best

Det er ikke alltid mulig, men når det er, er det virkelig best for valpen å amme fra moren i minst de første fire ukene av sitt liv, ifølge ASPCA. Morsmelk - spesielt den første melken kjent som råmelk som inneholder spesialdesignede antistoffer som overføres fra mor til avkom - oppfyller valpens første ernæringsmessige behov. I følge Petside kan avvenning fra moren begynne så tidlig som tre ukers alder og fortsette i løpet av de neste tre til fire ukene for gradvis å overføre valpen til annen mat.

Høy protein

Den voksende kroppen til en valp - spesielt en av en større rase som opplever betydelig større vektøkning på korte perioder - krever dobbelt så mye energiinntak sammenlignet med en voksen hund, ifølge ASPCA. Bygging og styrking av muskelvev oppnås best med et høyt proteininnhold. Valper trenger mat med alt fra 25 til 30 prosent protein for å imøtekomme veksten.

Sjekk etikettene

Ikke alle valpemat inneholder de samme næringsnivåene. I følge WebMDs Healthy Dogs Guide får valpemat som oppfyller ernæringsretningslinjene etablert av Association of American Feed Control Officials, et godkjenningsmerke fra organisasjonen. Utover det kan det også gjøres ved å skanne produktetiketten for å kontrollere at maten som blir kjøpt formulert for valpens utviklingsstadium.

Tre firkantede måltider per dag

Pet Place, som gir råd fra medvirkende veterinærer, anbefaler å mate en valp tre ganger om dagen. Cesar's Way, som gir råd fra hundeadferdsexpert Cesar Millan og veterinærer som er godkjent for å svare på spørsmål på nettstedet, foreslår tre til fire måltider med fokus på mindre porsjoner som er lettere for valpen å fordøye og hindrer ham i å oppleve dramatiske høyder og lave energinivåer mellom måltidene. Når en valp når seks måneders alder, er fôring to ganger om dagen et alternativ så lenge hunden viser stabil vekst. Imidlertid, når det gjelder hunder med mindre raser som er mer utsatt for blodsukker, anbefaler Pet Place å fortsette å mate tre ganger om dagen.

Bare hvor mye?

Det er faktisk $ 64.000-spørsmålet når det gjelder mating av valper. Det beste svaret er å følge råd fra veterinæren og merkingen på maten han anbefaler. Cesar's Way foreslår å mate en halv kopp tre ganger om dagen. Informasjonssenteret om hunderase tilbyr et diagram for fôring av voksne hunder basert på rase og vekt med et forbehold som valper kan spise opp til det dobbelte av det høyeste beløpet som er oppført i diagrammet. For eksempel indikerer diagrammet at en voksen skotsk terrier som veier mellom 10 og 25 pund, skal få mat opp til en kopp mat per dag. Det betyr at en valp kan spise opptil to kopper for å imøtekomme vekstbehov. WebMD Healthy Dogs Guide gir også et nikk til fagpersonene for å bestemme hvor mye du skal mate en valp. Det antyder å overvåke hva som kommer ut av valpens andre ende for å avgjøre om din voksende baby får riktig ernæring. Hvis valpens bajonakk er en "dannet brun avføring", er det et tegn på at valpen din fordøyer de fleste næringsstoffene i maten. Å møte ernæringsmessige behov er mye viktigere når du oppdretter en valp enn å følge en bestemt mengde mat.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hundetrening med Victoria: BALANSE OG PÅ PLASS (Juli 2024).

uci-kharkiv-org