Er eggeskall bra for hundens frakk?

Pin
Send
Share
Send

Eggeskall gjør ikke mye for hundens pels - selv om omega-3 fett i eggeplommen gjør underverker - men de kan gjøre mye for hele hunden. Eggeskall er enkle å bearbeide til et viktig kosttilskudd som kan holde hunden sunn på et balansert kosthold.

Kalsium-fosforforhold

Fordi kjøtt inneholder mye fosfor og lite kalsium, trenger enhver hund som får mat til alt kjøtt som ikke inneholder bein et kalsiumtilskudd. Selv en som fikk mat med en blandet tilberedt diett uten bein, kunne bruke en kalsiumforsterkning. Eksperter fortsetter å diskutere det ideelle forholdet mellom kalsium og fosfor for hunder; noen sier at det skal være 1: 2, mens andre går inn for så høyt som 2: 1. Dette kan være et tilfelle der for mye er bedre enn ikke nok. Mens overflødig kalsium kan forårsake beinproblemer hos voksende valper, kan en mangel føre til verre systemiske hos både valper og voksne hunder.

Kalsiumtilskudd

Hvis du velger å gi hunden et kommersielt kalsiumtilskudd, kan du prøve å finne et som ikke inneholder fosfor i det hele tatt. Benmel er bedre enn ingenting, men vær forsiktig med å kjøpe det i dyrebutikken og ikke i hagesenteret - beinmelgjødsel kan drepe hunden din. En god og lett tilgjengelig kilde er kalsiumkarbonat, som du kan kjøpe i form av syrenøytrerende tabletter som brukes til fordøyelsesbesvær. Best av alt er eggeskall i pulverform, som er gratis hvis du spiser egg selv eller mater dem til hunden din.

Bare noe gammelt egg

Du kan bruke alle slags fugleeggskjell for å lage et kalsiumtilskudd fra hunden - kylling, and, gås, fasan eller til og med struts - så lenge du har evnen til å gjøre dem til pulver. Kyllingegg er sannsynligvis den mest tilgjengelige. Organiske lokale egg som er ferske fra gården, eller i det minste bondens marked, er de beste, men kjøpte fryselag vil gjøre det hvis du vasker skjellene for å fjerne belegg. Ett stort kyllingeggskall gir omtrent en teskje pulver som inneholder litt mindre enn 800 mg absorberbart kalsium, og den mengden vil balansere fosfor i 2 pund beinfritt kjøtt. Vask og ovntørk eggeskall og pulver i en kaffekvern for et hjemmelaget kalsiumtilskudd.

Flytende gull

Den delen av egget som vil være til fordel for hundens pels, er eggeplommen. Den inneholder essensielle fettstoffer - spesielt omega-3 fettstoffer - og vitamin B7 (aka biotin), som begge kan forbedre hundens pelsestruktur og glans. Begrens dem til et par i uken, da de også inneholder mye kalorier. Matlaging påvirker ikke næringsstoffene, så du kan mate dem rå, kryptert eller hardkokt, i henhold til hundens preferanse.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Leopar Saldırısından Yırtamayan Köpek (Juli 2024).

uci-kharkiv-org