Hvor mye lys skal gullfisken din få daglig?

Pin
Send
Share
Send

i Gullfiskbilde av Lucy Cherniak fra Fotolia.com

I motsetning til andre fisker krever ikke gullfisk ultrafiolett lys, og trenger kanskje ikke varmelys fordi de lever i kjølig vann. Imidlertid spiller lys fremdeles en viktig rolle i gullfiskens helse, og uten en daglig og konsistent lyssyklus kan gullfisken din bli syk.

Hvor mye lys?

I naturen lever gullfisk i kjølige elver, innsjøer og bekker der de har jevnlig tilgang til relativt sterkt lys. I fangenskap bør deres lyssyklus etterligne belysningen av deres naturlige miljø. Gi gullfisken din 12 til 13 timer moderat lyst - men ikke varmt - lys daglig.

Fordeler med belysning

Belysning påvirker gullfiskens farge merkbart og raskt. Uten tilstrekkelig lys vil ikke en gullfisk være sterkt farget og til slutt bli veldig blek eller til og med hvit. Belysning hjelper også gullfisken din med å regulere søvn- / våknesyklusen, kan påvirke motivasjonen for å spise og vil sikre at han ikke utvikler atferdsproblemer forårsaket av et unaturlig eller uforutsigbart miljø.

For mye lys

For mye lys vil ikke umiddelbart skade gullfisken din, men over tid kan det gjøre det vanskelig for ham å regulere sin daglige plan, noe som fører til fôrings- og søvnproblemer. Overdreven belysning kan imidlertid raskt endre kjemien i akvariet ditt ved å oppmuntre tilvekst av alger. For mye alger kan konkurrere med andre planter i akvariet og gi grobunn for parasitter. Det kan også skyne tankvannet.

Lysalternativer

Den enkleste belysningsløsningen er et lys innebygd i en akvariehette. Panseret hindrer fisken i å hoppe ut, og lyset produserer ikke mye varme. Klemmelamper kan også fungere, men du må sørge for at de er festet til tanken for å unngå brannfare. Plasser lysene på en tidtaker for å sikre at gullfisken din har en jevnlig lysplan. Utendørs gullfisk trenger ikke kunstig belysning med mindre du bor i et område med veldig korte dager.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hva er Det frivillige Skyttervesen? (Kan 2024).

uci-kharkiv-org