Nervøst Chihuahua-syndrom

Pin
Send
Share
Send

Chihuahuas er seige, beskyttende dyr som ikke liker å trekke seg tilbake fra en kamp - selv når de lett blir overgått. Hvis din er den nervøse typen, er dårlig sosialisering blant de mulige årsakene. Det er ikke på grunn av noen kvalitet som ligger i rasen hans.

Big-Attitude Dogs

De kan være små, men Chihuahuas handler vanligvis ikke slik - de har mye holdning i sine små pakker. Disse hundene er sterkt lojale, territoriale og beskyttende overfor eierne, og det ligger ikke i deres natur å være redd eller nervøs. Uansett om de liker å ta en og annen tur i en designerveske eller ikke, er de våkne, hengivne og oppmerksomme dyr - ikke redde eller nervøse.

Varme værelskere

Hvis Chihuahuas har rykte for nervøsitet, blir det i stor grad oppmuntret av deres vane å skjelve. Ikke la deg lure, skjønt, til og med en skjelven Chihuahua skjelver ikke av frykt - han er bare kald. Disse hundene har ikke mye i veien for isolasjon, og de liker ikke kaldt klima. De oppsøker varme flekker, og hvis de ikke er varme nok, vil de synlig skjelve. Å kle deg i en genser eller kåpe kan lindre dette symptomet.

Dårlig sosialisering

Som enhver hund, bør en Chihuahua sosialiseres med andre hunder fra tidlig alder. Faktisk er dette spesielt viktig for denne rasen, da de er små små ting som kan bli aggressive selv med betydelig større hunder. Selvfølgelig, hvis Chihuahuaen din ikke er så seig som de fleste andre hunder i rasen, kan tilstedeværelsen av andre hunder skremme ham eller gjøre ham synlig nervøs.

Nøkkelen til å sosialisere en Chihuahua er den samme som med enhver annen hund: å starte tidlig. Når du introduserer en Chihuahua til andre hunder som en valp, er det betydelig mindre sannsynlighet for at han vokser opp og frykter eller ikke liker andre hunder. Hvis han allerede er voksen, kontakt en dyreatferdsmann eller trener for å få hjelp til å utvikle bedre sosiale ferdigheter.

Ytterligere potensielle årsaker

Hvis din Chihuahua til tider ser nervøs ut, er det ikke på grunn av rasen hans - det er sannsynligvis den samme typen frykt som kan ramme enhver hund. For eksempel, hvis den lille fyren din virker redd av støvsugeren eller ukjente hunder, kan det å være rundt dem utløse angst. Chihuahuas foretrekker kjente ansikter, og hvis de ikke er godt sosialiserte, kan de virke nervøse eller aggressive rundt ukjente mennesker. Nerver som disse er også til stede i andre raser, og det er ikke noe som er unikt for denne rasen.

Profesjonell hjelp

Chihuahuas som virker evig nervøse - spesielt av deg - kan trenge å oppsøke en dyreatferdsmann. Som de gjør med alle andre hunderaser, kan tidligere mishandling som misbruk og uaktsomhet etterlate følelsesmessige arr på en Chihuahua, og etterlate ham nervøs, selv om folk som elsker ham. Hvis du mistenker at Chihuahua er unormalt nervøs, kan du se en veterinær eller atferdsekspert for å få hjelp.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Micro Mini Me! - Chihuahua (Kan 2024).

uci-kharkiv-org