Vokser en papegøyesfjær etter å ha blitt trukket ut?

Pin
Send
Share
Send

Fugler mister og erstatter fjærene naturlig regelmessig. I noen tilfeller er imidlertid underliggende hudstrukturer så skadet av plukking at fjær ikke kommer tilbake.

Hva er det?

Plukking er når en fugl med vilje trekker fjær ut. Fugler plukker noen ganger kagematens fjær. Når de gjør det mot hverandre, er det vanligvis et tegn på aggresjon. Når de gjør det mot seg selv, kan det være mer komplisert å utrydde årsaken. Denne oppførselen blir vanligvis kritisert til stress eller kjedsomhet, men plukking kan også skyldes hudirritasjon og smittsom eller metabolsk sykdom. Parasittinfeksjon er en viktig skyldige, i tillegg til gjær, bakterielle infeksjoner og dårlig ernæring. Det er viktig å oppsøke veterinær oppmerksomhet fra en erfaren aviær veterinær hvis papegøyen din har noe uvanlig fjærtap.

Kan det være noe annet?

Noen ganger mister papegøyer fjær spontant på grunn av sykdom. Hypothyroidism og psittacine circovirus er to mulige årsaker. I tillegg smelter alle fugler naturlig. Dette er når alle fuglens fjær faller ut i et symmetrisk mønster, og deretter vokser inn igjen. Å se din første molte kan være sjokkerende for en nybegynner av fugleiere, men vær sikker på at det er en naturlig, regelmessig forekommende prosess og ikke betyr at du midlertidig ufjæret venn er syk. Villfugler og de som er plassert utendørs smelter naturlig en eller to ganger i året. Timing er mer komplisert og mindre forutsigbar hos kjæledyrfugler. Inntil du er kjent med molter, bekreft dem med fuglens veterinær.

Blodige fjær

Fjær vokser fra follikler i fuglens hud. Bevegelsen deres er frivillig og kontrollert av muskler og leddbånd festet til vinger under huden. Når en fjær faller eller trekkes ut, vokser en ny fjær fra samme follikkel. Nyoppkomne fjær er hårlignende og dekket av en hard skjede. De kalles pinnefjær fordi kappen er ganske spiss og ligner en pinne. De kalles også blodfjær fordi de inneholder blodkar som tilfører oksygen og næringsstoffer til det voksende vevet. Hvis fuglen din knuser en blodfjær, vil den blø. De fleste fugler fjerner ødelagte blodfjær på egenhånd, men hvis din ikke gjør det, må du gripe inn og plukke den gjenværende fjæren for å forhindre farlig tap av blod. Når fjærene modnes, atrofi blodkarene og dør, og fuglen gnir eller trekker skjeden av, slik at den modne fjæren dukker opp.

Permanent skallethet

Papegøyens plukkede fjær vokser kanskje ikke tilbake hvis han har påført folliklene betydelig skade ved gjentatt plukking. Fjærene er innebygd i levende vev, og å trekke dem ut før de er klare til å falle ut, kan skade dette vevet. Dette skjer når deler av follikkelen selv fester seg til den plukkede fjæren, eller når vev er skadet av blødning og koagulering inne i follikkelen.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: blackpink how you like that but every time they sing in english it gets faster (Juli 2024).

uci-kharkiv-org