Stråling og cellegift for katter

Pin
Send
Share
Send

I følge Animal Cancer Foundation diagnostiseres nesten seks millioner katter hvert år. For katter er den gode nyheten at de sjelden mister pelsen.

Kontroll mot kur

I motsetning til cellegift og stråling for mennesker, brukes disse behandlingene hos katter for å kontrollere sykdommen og forlenge kattens liv, ifølge VetInfo. Dette er fordi kreft hos katter vanligvis bare blir diagnostisert etter at den har kommet betydelig. I noen tilfeller når stråling alene er berettiget, kan veterinærer velge en behandlingsplan inkludert muligheten for en kur, ifølge WebMD's Healthy Cats.

Stråling

I følge Web MDs Healthy Cats er strålebehandling nyttig for å håndtere overflatesvulster så vel som de som er dypere plassert som ikke kan fjernes via kirurgi. Strålebehandling administreres til katter via en maskin som en røntgenmaskin. Å utstråle en katt er litt mer komplisert enn å utstråle et menneske, ettersom katter ikke forstår behovet for å være stille og må få bedøvelse. Mens sunne celler kan bli drept sammen med de syke cellene, er den generelle konsensus at fordelene med stråling oppveier risikoen, ifølge Native Remedies.

Cellegift

Katter får et mildere løpet av kjemo enn mennesker, ifølge VetInfo. Som med stråling diskriminerer cellegiften dessverre ikke effektivt sunne og syke celler, og kan drepe celler som burde leve. Mulige bivirkninger inkluderer kinnetap, magesyke, oppkast, diaré og midlertidig tap av matlyst. Hver økt vil ta noen timer, og regelmessig testing av kattens nyre- og leverfunksjoner er nødvendig for å verifisere at enzymnivået ikke er forhøyet.

Ernæringsmessig ledelse

Katter på cellegift bør bare spise en svært begrenset mengde karbohydrater. Dette er fordi kreftceller trives med den energikilden, ifølge WebMD's Healthy Cats. Det motsatte gjelder imidlertid for fett i dietten til en katt som gjennomgår cellegift. Det anbefales å tilsette omega-3 fettsyrer som fiskeolje og aminosyre arginin.

Håndtering av katten din

Colorado State Universitys Animal Cancer Center anbefaler at katteeiere ikke håndterer avføring, urin eller oppkast produsert av pasienten i minst 24 timer etter behandling med mindre det er helt nødvendig. Sengetøy eller klær som er tilsmusset av katten innen denne tidsrammen, bør vaskes to ganger med så varmt vann som mulig.

Koste

Kreft i katten din vil treffe lommeboken din så vel som hjertet ditt. Fra oktober 2012 indikerer Cost Helper at cellegift starter ved $ 200 for minimal behandling og går opp til $ 2000 for lengre kurs. Bunnlinjekostnaden for stråling er $ 1000 og går opp til $ 4000 — igjen, avhengig av behandlingens lengde. Smerte medisiner koster alt fra $ 25 til $ 50 per måned.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hvordan virker strålebehandling? Kreftforeningen (Juli 2024).

uci-kharkiv-org