Hvordan oppdra en valp til å være en god voksen

Pin
Send
Share
Send

Lille Rufus trenger mye forsiktig omsorg og belønningsbasert trening fra deg for å vokse til en godt justert voksen. Sosialisering og lydighetstrening lærer ham manerer han trenger for å bli en høflig, veloppdragen voksen, mens godhet og kjærlighet fra deg former ham til en trygg og vennlig pooch.

Sosialisering

Utsett valpen din for mange vennlige fremmede, andre kjæledyr og nye situasjoner i alderen 3 og 12 uker; det er da han er mest åpen for å lære om nye ting. Når du besøker nye mennesker, må du klappe hver person og håndtere Rufus forsiktig, slik at han ser dem alle positivt. Etter å ha utsatt ham for en ny situasjon, for eksempel en hundepark, en biltur eller til og med en tur til veterinæren, kan du gi ham en godbit slik at han forbinder aktiviteten med yummy belønninger. Riktig sosialiserte pooches vokser opp til å være selvsikker voksne som ikke er aggressive rundt fremmede.

Grunnleggende lydighet

Når du lærer Rufus noen grunnleggende lydighetskommandoer, kan du kontrollere hans oppførsel på en konstruktiv måte og gjøre ham høflig og veloppdragen som voksen. Kommandoer som "Sit", "Stay", "Leave-it", "Quiet" og "Off" hjelper deg med å holde ham stille, holde ham stille og hindre ham i å innta noe skadelig eller plage et annet kjæledyr eller en person. Bruk positive treningsmetoder for å forsterke god oppførsel du vil ha med godbiter og ros, og ignorere oppførselen du ikke vil ha. Lær kommandoene i 15 minutter hver dag, fra 8 ukers alder.

Munn

Gi valpen rikelig med leker å tygge på i stedet for hendene. Når han leker med disse lekene, belønn ham med velsmakende godbiter og ros. Hold ham sammen med søsknene sine til han er mellom 8 og 12 ukers alder, slik at han kan lære at det å bite for hardt gjør vondt når han tøffer hus med sine brødre og søstre. Valper tatt bort tidligere enn denne alderen vil ikke lære slike leksjoner og kan bli aggressive som voksne.

Avstraffelse

Du må aldri slå eller rope på poochen din som straff for atferd du synes er uakseptabel. Dette er grusomt og vil bare resultere i en redd og aggressiv voksen hund som ser på mennesker som noe å frykte. Ikke bruk treningsutstyr som støt og krage som skader valpen din, fordi de forårsaker angst og aggresjon. Unngå trenere som bruker eller oppmuntrer til grusomme eller straffebaserte teknikker.

Spesielle klasser

Ta med hunden din til spesialiserte treningskurser sponset av American Kennel Club. AKC tilbyr klasser for valper kalt S.T.A.R. programmet, som står for sosialisering, opplæring, aktivitet og en ansvarlig eier. De tilbyr også treningskurs for hunder som er gamle nok til å ha mottatt alle vaksinasjonene sine, kalt Canine Good Citizen Program. Begge disse typene klasser hjelper deg med å trene hunden din på riktig måte, lydighet, smidighet og akseptabel oppførsel. Du kan til og med fortsette treningen med en gruppe som Pet Partners for å lære hunden din å være et terapidyr som voksen.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: 10 viktiga grunder för valpen (Juni 2024).

uci-kharkiv-org