Årsaker til at hunder biter seg selv

Pin
Send
Share
Send

i Hundebildet av Beausoir fra Fotolia.com

Du har slått deg ned for en rolig kveld på sofaen med en romantisk film. Lær om de vanligste årsakene til at hunder biter og tygger på seg selv, slik at du kan stoppe bittingen.

Parasitter

Den vanligste årsaken til at en hund biter seg selv, er å kvitte seg med irriterende parasitter, spesielt lopper, midd og flått. Hunder som tygger i foten av halen, magen eller underarmene prøver nesten alltid å bli kvitt noe usett skadedyr. Den vanligste årsaken til skadedyrirritasjon er lopper. Noen hunder har så dårlige loppeallergier at selv en loppebitt kan forårsake loppeallergisk dermatitt, som forårsaker alvorlig hudkløe, irritasjon og noen ganger infeksjoner. Rask og aggressiv behandling, vanligvis inkludert loppebehandling, antibiotika og steroider, er ofte nødvendig. Kostholdsendring kan også være nyttig.

Selv om du kanskje kan se flått, kan du ofte savne små lopper og mikroskopiske midd. Bruk vanlig loppe- og flåttforebygging året rundt, spesielt i varmere klima. Hvis du mistenker en myggangrep, inkludert demodektisk eller sarkoptisk skabb, kan du besøke veterinæren for å skrape huden og se den under mikroskopet. Kostnaden for veterinærbesøket og riktig behandling vil spare hunden din mot mer alvorlige infeksjoner og ubehag.

Sesongbaserte allergier

pollenbilde av asb fra Fotolia.com

Hunder med sesongmessige allergier viser nesten alltid symptomer på hudirritasjon og kløe. Vanlige sesongmessige allergier som gress og pollen kan påvirke hunder like mye som de påvirker mennesker. Etter å ha gått utenfor, kan en hund tygge føttene eller magen der allergenene har berørt. Ofte vil et bad med en beroligende havregrynbase eliminere det meste av allergenene og berolige irritert hud. Hunder med moderat allergi kan trenge reseptfrie eller reseptbelagte antihistaminer. Alvorlige allergier kan til og med kreve steroider for effektiv behandling. Ta kontakt med veterinæren for doser av antihistamin eller steroidmedisiner.

Matallergier

maiskolber-bilde av Maria Brzostowska fra Fotolia.com

Noen hunder utvikler kan utvikle matallergi, og symptomer manifesterer seg ofte i huden. Hunder med matallergi tygger ofte føttene eller halebunnen. Hvis hunden din tygger føttene eller halen, bør du vurdere å lage en matbryter. De vanligste matallergene for hunder er mais, hvete, soya, kylling og storfekjøtt. Prøv en begrenset ingrediens, kornfri mat med et unikt protein som and eller vilt. Det kan også være lurt å vurdere et råmatdiett, også kjent som et biologisk passende kosthold. Ikke glem å eliminere godbiter med de samme vanlige allergenene. Du må holde hunden din på det nye dietten i minst fire til seks uker før du bestemmer om bittingen er et resultat av matallergi.

Skade

Thorn image av K. Geijer fra Fotolia.com

En skade, for eksempel et lite kutt, kan føre til at en hund biter på skadestedet. Hvis en splint eller annet element er innebygd i en labb, kan hunden din bite for å prøve å fjerne det som sitter fast. Hvis en skade dveler ubehandlet, kan den bli smittet og forårsake enda mer ubehag, noe som ofte øker bitt og tygging. Hvis hunden din alltid biter på samme sted på kroppen, må du undersøke området nøye for tegn på skade eller infeksjon. Hvis du mistenker abnormiteter, kan du avtale en avtale med veterinæren for en grundig undersøkelse og passende behandling.

Tørr hud

Noen ganger er kilden til bittingen så enkel som tørr, flassende hud. Hunder trenger en sunn tilførsel av fettsyrer i kostholdet for å opprettholde sunne strøk og hud. Hunder som mangler fettsyrer, spesielt Omega 3 og 6, vil ofte ha tørr, flassende og kløende vask. Vurder å legge til Omega 3 og 6 kosttilskudd i form av fiskeolje eller linfrø for å forbedre hundens hudtilstand.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hundetips: Lær hunden å hilse pent på andre mennesker. Solplassen (Kan 2024).

uci-kharkiv-org