Revmatisme hos katter

Pin
Send
Share
Send

Hvis pusen din lider av leddsmerter eller stivhet, er det viktig å avdekke årsaken så snart som mulig. Veterinæren din er den eneste personen som kan komme til bunns i kattens symptomer.

Forstå revmatisme hos katter

Revmatisme er et ikke-spesifikt begrep for en rekke lidelser og tilstander preget av betennelse, ubehag og begrensning av bevegelse i leddene og relaterte strukturer. Det er ikke en eneste sykdom og kan være lokalisert eller generalisert. Selv om begrepet for tiden er ute av vanlig bruk, kan det brukes når en offisiell diagnose av leddgikt eller degenerativ leddsykdom er usikker.

Revmatisme symptomer

Symptomer på leddproblemer hos katten din kan være subtile eller signifikante. I noen tilfeller kan tilbaketrukket oppførsel og redusert interesse for lek og aktivitet være de eneste tegnene på at noe er galt. Andre ganger kan halting, tap av bevegelighet og leddsmerter være tydelig. Katten din kan ha problemer med å gå inn og ut av søppelkassen eller klatre opp på vinduskarmen. I tillegg kan smerter under bevegelse begynne å forstyrre stell, sove, spise og avføring.

Behandling for revmatisme

Behandling av revmatisme hos katter avhenger av den underliggende årsaken til problemet. Ofte er leddskader irreversible, og behandlingen fokuserer på å gjøre katten din mer komfortabel og forbedre livskvaliteten. Kosttilskudd som inneholder glukosamin, kondroitin, omega-3 fettsyrer og andre ingredienser er tilgjengelige for å forbedre leddfunksjonen og lette stivhet, og sterkere smertelindring er tilgjengelig på resept fra veterinæren. Oppmuntrende aktivitet, når det er mulig, vil bidra til å minimere stivhet. Det vil også fremme vekttap hos overvektige katter, noe som igjen vil redusere presset på leddene.

Livsstilsbetraktninger

Hvis pusen din har problemer med å komme seg rundt, bør du vurdere å plassere matskålene i behagelig høyde og gi henne et mykt sted å sove som er delvis skjult. Eksperimenter med forskjellige søppelpanner til du finner en katten din lett kan komme inn og ut av, og hjelpe henne på fanget eller andre høye overflater. Husk også at smerte og tap av mobilitet kan påvirke humøret, oppførselen og evnen til å bruke søppelboksen. Vær tålmodig med kjæledyret ditt.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Katy Perry - Wide Awake Official Video (Juli 2024).

uci-kharkiv-org