Rimadyl In Cats

Pin
Send
Share
Send

For enhver katteeier er den ansvarlige tingen å alltid konsultere kjæledyrets veterinær før du administrerer medisiner. Men det vil drepe en katt.

Hva er Rimadyl?

Rimadyl er et merkenavn for carprofen, et ikke-steroide antiinflammatorisk legemiddel som er foreskrevet for å behandle smerter hos hunder. Andre merkenavn for carprofen er Imadyl, Novox og Imafen. Rimadyl er foreskrevet for å hjelpe hunder med å håndtere ubehag og smerte som et resultat av et sår eller kirurgi, og for å behandle symptomer på kroniske tilstander som leddgikt og hoftedysplasi. Den smertestillende medisinen fungerer ved å forhindre at prostaglandiner opptrer i hunder. Bortsett fra smerte, tar Rimadyl sikte på å minimere ømhet, feber og betennelse.

Fare

Den amerikanske mat- og medikamentadministrasjonen, samt legemiddelprodusenten Pfizer Animal Health, advarer begge katteeiere mot å gi medisinen til katter. Medisinen er ikke egnet for katter på noen måte, så hold den langt borte fra dem. Hvis katten din ved et uhell mottar den av en eller annen grunn, må du ringe veterinæren så snart som mulig, da konsekvensene kan være skadelige.

Vær på utkikk etter potensielt akutte symptomer, inkludert mørk avføring, diaré, oppkast, blodig avføring, kramper og alvorlig magesmerter. Når det gjelder potensielt veldig farlige situasjoner, er nøling aldri, noen gang en god idé.

Andre smertelindringsalternativer

I stedet for Rimadyl, kontakt veterinæren din om passende smertestillende medisiner som også passer til katter. Noen alternativer inkluderer tramadol, buprenorfin, amantadin og gabapentin. Med alle passende medisiner for smertestillende katter der ute, er det absolutt ikke behov for å skade katten din med hundemedisinen Rimadyl. Husk at fluffballens helse og lykke avhenger av deg - ta dem på alvor!

Tegn

Siden de fleste katter ikke kan snakke, er det noen ganger ikke opplagt når de har vondt. Hvis du er usikker på om søte pusen din trenger smertestillende medisiner - annet enn Rimadyl - se selvfølgelig etter tegn: utmattelse, tilbaketrukket oppførsel, søppelboksproblemer, tap av appetitt, rastløshet og depresjon. Selvfølgelig er konstant yowling og meowing også tegn. Hvis du ser noen av disse atferdene, kan du få hjelp til pusen din med en gang.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Are Tramadol and Gabapentin Effective for Cats and Dogs? (Kan 2024).

uci-kharkiv-org