Tankevenner for vanlig gullfisk

Pin
Send
Share
Send

i feuer im wasser image av victoria p. fra Fotolia.com

Gullfisk blir ofte valgt av akvariumentusiaster som ønsker å holde en fiskeskole. Selv om ikke alle ikke-aggressive fisker er egnet til å bo sammen med gullfisk, vil valg av riktig art hjelpe deg med å skape et harmonisk vannmiljø.

Tank Mate Krav

Det er spesifikke krav som tankekamerater må oppfylle for å til og med bli ansett som mulige samboere for gullfisken din. Gullfisk er ferskvannsboere, noe som eliminerer alle typer saltvannsfisk som mulig tankkamerater. Selv om gullfisk er tropisk, trives de ikke i varmt vann. Ideelt sett bør du holde vannet i gullfiskbeholderen mellom 65 og 75 grader Fahrenheit (18 og 24 grader Celsius). Når det gjelder å velge tankkamerater til gullfisken din, er de som krever varmere temperaturer ikke gode alternativer. PH-balansen, eller balansen mellom surhet og alkalinitet, i vannet i en gullfiskbeholder skal variere fra rundt 7,0 til rundt 8,0, så vannvennene du velger for gullfisken din, må også gjøre det bra under slike tankforhold.

Annen gullfisk

Hvis du er gullfiskelsker, er det beste alternativet for tanken din å fylle den med annen gullfisk. Gullfisk er altetende rovfisk som kommer godt overens med andre av sitt slag. Gullfisken din vil gjøre det best med andre som har samme størrelse og variasjon. Store, fancy gullfisk som teleskopøyet, fantail og lionhead gullfisk svømmer og spiser sakte. Når det holdes med vanligere varianter som aktiv shubunkin og komet, kan det hende at fancy gullfisk kanskje ikke kan konkurrere om mat. I tillegg, fordi de er rovdyr, vil gullfisk spise mindre fisk. Hvis du legger liten gullfisk i en tank med større varianter, vil sannsynligvis nykommerne bli middag i stedet for levedyktige tankekamerater.

Samfunnsfisk og andre tankkammerater

Hvis du vil ha en rekke felleskapsfisk i gullfisktanken din, vil du velge et akvarium som er vakkert, sunt og fredelig hvis du velger de som har lignende temperament og tankkrav. Hvite skyfisk klarer seg ofte bra med gullfisk fordi de også foretrekker kjølig vann. Men fordi de ikke blir veldig store, anbefales de ikke til tanker med fancy eller stor gullfisk. Rosy pigger har lignende temperament som gullfisk, og er også ganske like i utseende. Gullfisk bytter sjelden på røde pigger og lever harmonisk med dem. Hvis du har en stor tank, gjør loaches det bra med gullfisk fordi de også trives i kjølig vann og blir for store til å bli ansett som byttedyr. Zebra danios vil sambo med vanlig gullfisk, men er for liten til å holdes med fancy eller større varianter. En annen vurdering av gullfisk tanken din er en ikke-finnet tank kompis. Ferskvannssnegler er gode følgesvenner for alle varianter av gullfisk. Ikke bare hjelper de med å holde tanken ren for alger og rusk, men de er heller ikke gullfiskbyttedyr.

Tank Mates å unngå

Selv om gullfisk er rovdyr, er de ikke aggressiv fisk. Disse passive beboerne i samfunnet ville være et lett bytte for aggressiv fisk som siklider og små ferskvannshaier. Når du bestemmer deg for de beste tankkameratene for gullfisken din, må du la aggressive varianter være utenfor listen. Selv om plecos ofte holdes med gullfisk, fungerer ikke disse leveordningene alltid. Gullfisk utvikler et lag med alger eller "slim" på kroppen, noe som gjør dem til mål for sugende, algespisende fisk som plecos. Selv om de ikke vil sluke gullfisk, vil plecos plukke eller suge på dem og forårsake sår og sår som fører til livstruende infeksjoner. Selv om neon er passive og kommer overens med andre fisk i samfunnet, setter deres lille vekst dem i fare for å bli byttedyr for de fleste gullfiskvarianter.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Setting up a Goldfish Aquarium (Juli 2024).

uci-kharkiv-org