Er det terriere født uten haler?

Pin
Send
Share
Send

Korte haler er en kjent egenskap for terrier. Du antar at de fleste terriere har halene forankret, men noen hunder er faktisk født med korte, boblede haler.

Single Terrier Type

Ratterrier er den eneste typen i AKC-gruppen hvis rasestandard nevner en naturlig boblet hale. Mangelen på en bobtail på en rotterrier vil imidlertid ikke få ham diskvalifisert fra show. Lengden er uviktig for standardene, som sier at halen kan være naturlig bobbet, forankret eller være naturlig lang.

Bobtail Gen

Du lurer kanskje på hvorfor noen rotterriere er født med korte haler, mens andre har en hale i full lengde som faller ned til hasene. Svaret er alt i genene. Valper får to "hale" -gener - en fra mamma og en fra pappa. Hvis en valp får minst ett korthalsgen, har han en kort hale. Hvis han får begge langhale-gener, vil han ha en hale med normal lengde. Problemet kommer når en valp får to korthalsgener. I sin bok "The Genetic Connection: A Guide to Health Problems in Purebred Dogs" forklarer Lowell Ackerman at valper som får to korthalsgener, vanligvis ikke overlever for å bli født. De som gjør det, er født med ryggavvik og andre fødselsskader.

Hva er med Docking?

Hale docking for hunder som er født med lange haler er vanligvis en kosmetisk prosedyre som er unødvendig for de fleste hunder i moderne tid. Å forankre halene til hunder har sin opprinnelse i England for rundt 200 år siden. Spesifikke hunderaser - inkludert terrier - ble klassifisert som arbeidsraser og fritatt for skatt. Disse rasene ble preget av sine kortere, forankrede haler, en egenskap som gjorde det lettere å utføre sine oppgaver, for eksempel jakt i børste eller under bakken der en hale i full lengde kunne komme i veien eller bli skadet.

Andre bobtailed raser

Ratterrier er ikke den eneste rasen som bærer et bobtailgen. Entlebucher fjellhunder, Bretagne spaniels, Pembroke walisiske corgier, gamle engelske fårehunder, boksere og australske hyrder er alle naturlig korte haler. Dokking skjer i mange tilfeller når valper av disse rasene blir født med lange haler, spesielt hvis valpene skal være utstillingshunder.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Grooming Guide - West Highland White Terrier Pet Trim - Pro Groomer (September 2024).

uci-kharkiv-org