Går aktuell loppebehandling ut i blodet?

Pin
Send
Share
Send

Teeny-liten, men likevel enormt irriterende, lopper er bane for mange kjæledyrseieres eksistens. Hunder og katter er heller ikke spesielt glad i dem. Litt loppeforebyggende gjør langt for å holde hvert familiemedlem lykkelig.

Forebygge mer enn lopper

Det pleide å være hvis Puss og Barkley skulle tilbringe noe tid ute, ville du ta en tur til butikken for å få dem loppekrage for å avvise de små buggerne. Imidlertid har vitenskapen gitt de en gang så populære aromatiske halsbåndene noen konkurranse. Aktuelle loppebehandlinger er flytende medisin som administreres hver måned til huden mellom et kjæledyrs skuldre. De inneholder et plantevernmiddel som dreper voksne lopper. Ulike typer og merker finnes på forbrukermarkedet; noen dreper mer enn voksne lopper. Produkter kan inneholde insektvekstregulator for å hindre at loppeegg klekkes og larver utvikler seg. Andre behandlinger inneholder ingredienser for å avverge flått, mygg, hjerteorm, rundorm og lus.

Hvordan de fungerer

Når det er medisindag, trenger du ikke kjempe mot Puss for å få en pille i halsen; alt du gjør er å påføre væsken direkte på huden hennes. Avhengig av størrelsen på dyret, kan dosen gå i en enkelt dollop mellom skulderbladene, for eksempel for katter og små hunder, eller i flere dollops langs den øvre ryggraden. Måten insektmiddel fordeles på, avhenger av produktet. Noen spres via håret og hudens naturlige kroppsoljer. Annet blir absorbert i blodet gjennom huden hennes, og lopper vil innta plantevernmidlet når de biter på kjæledyret ditt. Kjemikaliene i blodet kan forhindre parasitter. Det tar omtrent en dag før de fleste produktene fungerer; de er designet slik at hver dose er effektiv i en måned.

Sikkerhetsbekymringer

Etter en økning i antall bivirkninger rapportert av forbrukere av loppe- og flåttprodukter, vurderte US EPA produktens sikkerhet i 2009. Byrået fant at når de ble brukt riktig, var aktuelle loppe- og flåttprodukter generelt trygge for katter og hunder. , og at alvorlige og fatale konsekvenser av bruk av produktene var ekstremt lave med tanke på antall doser som administreres årlig. I tillegg lærte EPA at når alvorlige hendelser skjedde, ble produktet vanligvis misbrukt. Hendelsesgraden for loppe- og flåttprodukter var omtrent 16 hendelser per 100.000 søknader; store eller dødelige hendelser var omtrent en per 200.000 søknader.

Følg instruksjonene

En aktuell loppebehandling kan forårsake kløe eller mindre irritasjon på applikasjonsstedet, noe som betyr at Puss kan fusle litt. Barkley kan oppleve en kriblende følelse, men vanligvis er det et mildt, midlertidig ubehag. Nøkkelen til å sikre at Puss og Barkley tåler loppebehandling er å bruke den nøyaktig slik instruksjonene viser. Kjenn vekten til kjæledyret ditt før du velger et produkt - ikke gjett. Ikke bruk en hund som er forebyggende på en katt, eller omvendt. Hvis valpen eller katten din er syk, gravid, ammer, under 14 uker eller eldre, må du få veterinærens godkjenning før du klemmer innholdet på hetteglasset på ryggen. Å bruke feil produkt eller gi feil dose kan forårsake en rekke reaksjoner, alt fra rødhet og gastrointestinale problemer til nervesystemeffekter som kramper og skjelving.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Monster School: WILL FIGHT VIRUS COVID-19 Challenge - Minecraft Animation (Juli 2024).

uci-kharkiv-org