Aktuell lysin for katter

Pin
Send
Share
Send

Lokalt lysin brukes til å behandle, lindre og forhindre gjentakelse av noen former for herpes. Katter kan bli utsatt for forkjølelsessår hvis de lider av felint herpesvirus.

Lysin Info

Lysin er en av komponentene i proteiner som kalles aminosyrer. I kroppen utfører lysin flere viktige funksjoner, inkludert å opprettholde hud- og vevsintegritet, og bygge kollagen. I tillegg til sin tilstedeværelse i proteinrike matvarer, piller og andre spiselige versjoner, er lysin tilgjengelig som en aktuell behandling i form av krem, salve, pasta eller gel. I følge WebMD kan lysin i både inntakbare og aktuelle applikasjoner bidra til å forebygge og behandle noen former for herpes.

Symptomer og forskning

Det er mulig at lokal lysin kan hjelpe katter som lider av den feline versjonen av herpes, kjent som felint herpesvirus 1 eller FHV-1. Herpesvirus kan forårsake mange symptomer, inkludert konjunktivitt og andre øyeinfeksjoner. Kaldesår er også en form for herpes, og katter kan også bli offer for dem. En studie presentert på en SCRIPPS medisinsk konferanse i 2004 viste at deltakere som brukte lokal lysin opplevde en fire-dagers helbredelsestid for forkjølelsessår, mot 10 til 14 dager uten behandling.

Bruke aktuell lysin

Siden aktuell lysin er designet kun for ekstern bruk, bør den ikke påføres direkte i kattens øyne. For mennesker anbefales anbefalte doser å bruke hudkrem annenhver time, i opptil 11 dager. De fleste pakker instruerer også doseringsnivåer og varighet. Det er ingen kur mot FHV-1; en gang kontraheret, henger viruset i kroppen til en katt. Lokalt lysin kan hjelpe katter som allerede er rammet, men den beste tilnærmingen er forebygging, inkludert vaksinering og livsstilsprotokoller hjemme.

Forebygging først, Lysine etter behov

Viruset reaktiveres av stress, dårlig ernæring og uhygieniske forhold. Å gi katten din ren sengetøy, stille rom, gjemmesteder og et miljø med lavt stress kan bidra til å redusere tilbakefall av viruset. Hvis han opplever en oppblussing, bruk den aktuelle lysinen som instruert. Øyneinfeksjoner kan være smertefulle, så hvis katten din har fått en eller har andre symptomer som luftveisinfeksjon, er det nødvendig med veterinærbehandling for å hjelpe ham å komme seg og føle seg bedre.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: What Is An Amino Acid? (Juli 2024).

uci-kharkiv-org