Hvordan trimme en walisisk Corgi

Pin
Send
Share
Send

Den walisiske corgien har en dobbel strøk som består av en beskyttende toppstrøk og et mykt underlag, noe som betyr kaste. Den daglige børstingen bidrar til å holde ham luftig og mattefri, mens den ukentlige eller månedlige trimmingen hjelper ham med å se spissete og sammen.

Trinn 1

Kam corgi i seksjoner med en fin kam. Start med bakbena, arbeid ned fra hasene til tærne. Arbeid fremover, kjem sidene, forbena, ryggen og magen.

Steg 2

Fjern mattene ved å holde håret borte fra corgi-kroppen og jobbe fra enden av håret mot huden. Unngå å trekke eller ta i håret, siden dette kan forårsake ubehag og gjøre pleien ubehagelig.

Trinn 3

Hold saks eller saks i din dominerende hånd og trekk opp corgis lange hår med den frie hånden som begynner på skuldrene. Trim omtrent 1/4 tomme for å starte - fordi du ikke kan sette den på igjen hvis du tar for mye, men du kan klippe mer senere om nødvendig.

Trinn 4

Flytt deg ned på corgi-ryggen mot halen, og beskjær bare de lange hårene på ytterfrakken. Trim halen og ned på baksiden i retning håret vokser.

Trinn 5

Vri potene over og klem de lange hårene mellom tærne og fotpute. Fjern eventuelle lange hår på brystet med saksene, og skjær i retning av hårvekst. Trim neglene med et sett neglesaks til hunder. Forsikre deg om at du bare klipper endene av neglen. Hvis du kutter i det raske, vil det forårsake smerte og blødning.

Trinn 6

Klipp håret i hvalpens ører og rundt øynene med et saks med stump ende.

Ressurser

Tips

  • Hold ørene og øynene på corgi rene med en bomullsdott fuktet med olivenolje.

Advarsler

  • Bare bad corgien en gang hvert par måneder for å unngå å fjerne de naturlige, beskyttende oljene i håret.

Forfatter Bio

Amanda Maddox begynte å skrive profesjonelt i 2007. Arbeidet hennes vises på forskjellige nettsteder med fokus på emner om medisinsk fakturering, koding, eiendom, forsikring, regnskap og virksomhet. Maddox har sine forsikrings- og eiendomslisenser og har en tilknyttet anvendt vitenskap i regnskap og forretningsadministrasjon fra Wallace State Community College.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Cardigan Welsh Corgis. Breed Judging 2019 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org