Hva om du vasker en kattunge med hundesjampo?

Pin
Send
Share
Send

jeg kattunge bilde av Annika fra Fotolia.com

Selv om det kanskje ikke virker som en stor sak å vaske en kattunge med en sjampo designet for hunder, avhengig av ingrediensene, kan dette faktisk skade den lille furbabyen din. Sjampo til hunder er formulert med kjemikalier som er bestemt for å være trygge for hjørnetenner, ikke katter, spesielt følsomme unger.

Essensielle oljer

Eteriske oljer er væsker avledet fra planter og finnes i mange hundesjampoer, spesielt naturlige. Mens essensielle oljer er trygge å bruke med både mennesker og hunder, er de ikke for katter. Kroppen til en katt i alle aldre mangler det enzymet som er nødvendig for å metabolisere essensielle oljer riktig, ifølge "Handbook of Essential Oils: Science, Technology and Applications." Disse oljene, selv om de er fortynnet, kan bygge seg opp i det lille kattesystemet til giftige nivåer. Kattungen din er spesielt sårbar på grunn av den lille størrelsen og den sarte huden som oljene absorberes gjennom.

Insektmidler

Ikke alle insektmidler er skapt like når det gjelder hjørnetenner og katter. Enkelte loppekjempere er trygge for bruk hos hunder, men potensielt giftige når de brukes på katter. Hvis du bruker en loppesjampo designet for hunder, kan den inneholde permetrin, et insektmiddel som er giftig for katter, ifølge PetPlace. Selv om sjampoen lister opp ingredienser som vanligvis er trygge for bruk hos katter, som pyretrin, kan den inneholde dem i større mengder enn det som anses akseptabelt for bruk med katter. Slike forskjeller kan potensielt være dødelige for den følsomme lille kattungen din.

Andre skadelige ingredienser

Det er andre ingredienser som er trygge for hunder, men som kan være skadelige for den lille pusen din. Selen sulfitt og kulltjære brukes i sjampo for å behandle seboré i hundesjampo, men disse er begge ingrediensene giftige for katter hvis de påføres huden deres, ifølge VetInfo. Selv om ingrediensene i den spesielle hundesjampoen du har til rådighet ikke vil skade den lille fyren din, kan de i det minste tørke ut huden hans og føre til flass.

Merkelappen

Noen sjampoer er faktisk designet for bruk hos både katter og hunder i alle aldre, så de bør være trygge å bruke på den lille furrige kompisen din uten problemer. Les på etiketten og se om den viser hvor som helst at sjampoen er "trygg for bruk på katter." Hvis den ikke viser dette, eller bare sier at det er "trygt for bruk på hunder", ikke bruk det.

Hensyn

Når du bader kattunger, hold deg til en sjampo designet for katter. Rådfør deg med veterinæren din hvis du har spørsmål eller bekymringer om hva slags sjampo du skal bruke på pusen din. Sjekk aldersgruppen på sjampoen, spesielt for de som inneholder ingredienser for loppekamping, for å se om de er trygge for bruk hos kattunger i alderen til den lille, anbefaler US Environmental Protection Agency. Noen av disse kjemikaliene er for potente til å brukes på veldig unge kattunger. Hvis du ikke finner en sjampo som er egnet til bruk i kattunger, bør en enkel, ikke-parfymert, kastilsåpe gjøre susen uten å skade din lodne kompis.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Många tårar när kattungarna måste säljas - Familjen Annorlunda TV4 (Kan 2024).

uci-kharkiv-org