Ormer i grå papegøyer

Pin
Send
Share
Send

Det kan komme som en overraskelse, men afrikanske grå papegøyer, som mange kakaduer og finker, kan bli infisert med tarmorm. Fangsfødte fugler kommer vanligvis ikke i kontakt med matkilder som introduserer ormer i systemene deres.

Rundorm

Ulike typer rundorm kan utvikle seg i de fleste kjæledyrfugler, inkludert afrikanske grå. Villfugler kan overføre visse rundormer til papegøyer som ligger utendørs - spesielt i varme, fuktige klima - ved å introdusere eller slippe mat smittet med rundormegg. I følge "The Merck Manual for Pet Health" inkluderer tegn på rundorminfeksjon svakhet, sløvhet og avmagring. Hvis de ikke behandles, kan rundorm være dødelig, da de kan blokkere tarmkanalen.

Båndorm

Båndorm er vanlig blant ville papegøyer, men er mindre så hos kjæledyrfugler fordi de fleste avles i fangenskap. Båndorm overføres enten gjennom bitt av infiserte vesener som edderkopper ved at papegøyen spiser mat infisert med båndormegg. Ifølge Merck er det sjelden ytre tegn på infeksjon bortsett fra sporadiske bendelormsegmenter som finnes i avføring. Gjentakelse er sjelden, med mindre fuglen forblir utsatt for skapningen som smittet den gjennom et bitt.

Andre mage parasitter

Ormer er bare en type parasitter som infiserer afrikanske gråtoner. Giardiasis, en parasitt som kan forårsake diaré, alvorlig kløe og underernæring, kan infisere afrikanske gråtoner, selv om det ikke er vanlig. Symptomer kan omfatte skrikende eller plukkende fjær. Trichomoniasis er resultatet av en annen parasitt som etterlater hvitgule lesjoner på slimhinnen i munn og hals, avling og spiserør. Trichomoniasis smitter vanligvis undulater, men kan i sjeldne tilfeller forekomme hos papegøyer. Begge forholdene, som ormer, stammer vanligvis fra inntak av forurenset mat eller vann.

Behandling

Bare en veterinær kan behandle rundorm eller bendelorm i afrikanske gråtoner. For bendelorm vil hun teste fuglens avføring for tegn på infeksjon. Avhengig av graden av infeksjon, kan medisinen gis oralt eller injiseres, ifølge PetMDs nettsted. Vanligvis er det behov for mer enn en dose for å fjerne bendelormparasitter. Orale medisiner blir vanligvis gitt mot rundorminfeksjoner. Den sikreste måten å unngå ormer i papegøyen din er forebygging. Få veterinæren til å sjekke ham med jevne mellomrom.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Lav en ara-papegøje ud af skrald lige som Jacinta fra Rasmasjang! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org