10 ting du må vite før du adopterer en sibirsk husky

Pin
Send
Share
Send

i Portrett av et siberian husky valpebilde av rgbspace fra Fotolia.com

Siberian huskies er gode følgesvenner for folk som forstår og oppfyller deres unike behov. Med en levetid på 12 til 15 år kan en husky være et verdifullt medlem av familien i lang tid.

Levekår

Hvis du bor i en leilighet, vil du kanskje vente med å adoptere en sibirsk husky med mindre du kan gi hunden mye trening. Et hus med en stor, inngjerdet hage er best for denne rasen, så lenge du ikke bryr deg om plenen eller hagen din - disse hundene graver.

Trening

Sibiriske huskier har massevis av energi, trenger daglig trening og kan være gode treningskamerater. Hvis du ikke har et stort hage hvor hunden kan løpe, kan du tenke deg å gå eller jogge med ham hver dag, men gå lett i varmt vær.

Forbereder verftet

Før du adopterer en sibirsk husky, må du rømme nøye hagen din, fordi denne rasen liker å streife omkring og utforske. Du bør ha et gjerde som er minst seks meter høyt, solid bygget, med wire eller betongbarrierer under gjerdet for å forhindre at hunden graver ut.

Forebygge flukt

La aldri en sibirsk husky bånd i parken eller under en tur, for hun vil sannsynligvis stikke av. Dette betyr ikke at hun er illojal eller ikke liker deg; rasen liker rett og slett å utforske og streife omkring. Hvis du adopterer en husky, kan du få mikrochipet hos veterinæren, og sørge for at hun alltid bruker en merkelapp med navn, navn og kontaktinformasjon.

Optimalt klima

Sibirsk huskies gjør det bra i kjølig klima, men kan bli ubehagelig og til og med farlig syk i varme. Hvis du bor et varmt sted, gi rikelig med skygge ute og ha effektiv klimaanlegg inni. Om sommeren kan det hende du må trene hunden din tidlig om morgenen eller sent på kvelden, eller finne måter å utfordre kroppen og sinnet innendørs.

Felling

På grunn av sin tykke pels kan sibiriske huskier kaste mye, spesielt i varme klima og årstider. To ganger i året bruker de en uke eller mer på å kaste veldig tungt. Planlegg å støvsuge ofte, børst hunden din minst daglig og del hjemmet ditt med pelsklumper.

Ledelse

Sibiriske huskier er avlet for å samarbeide med en leder. Du må være den lederen, ellers vil hunden ta over. Trening og lydighetskurs kan hjelpe deg med å etablere et hierarki med deg og partneren din på toppen. Hvis du ikke kan gi konsistens og klarhet i ditt lederskap, er sannsynligvis ikke en sibirsk husky hunden for deg.

Andre kjæledyr

Sibirsk huskies har så sterke rovinstinkter at mindre kjæledyr - som katter, fugler, kaniner og ilder - ofte ikke er trygge å dele et hjem med dem. Huskies kan komme godt overens med hunder av andre raser, men det varierer fra individ til person.

Temperament

Sibiriske huskier er vennlige, lekne, intelligente og kjeder seg lett. Hvis du og partneren din er borte fra hjemmet i mer enn åtte timer om dagen, kan det hende du gjør det bedre med en annen rase, fordi huskies kan være ødeleggende og altfor hyper når de ikke får nok aktivitet. De kan også hyle hvis de føler seg forsømte. Fordi de er så vennlige og sjelden bjeffer, er de vanligvis ikke gode vakthunder.

Appetitt

Med sin høye energi kan du tro at sibiriske huskier spiser mye - men du tar feil. Faktisk kan du bli overrasket over hvor lite mat de trenger.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: søte hunder (Kan 2024).

uci-kharkiv-org