I hvilken alder går en valp gjennom et opprørsk stadium?

Pin
Send
Share
Send

Når du tar med deg den søte, animerte valpen din første gang, kan det virke umulig for ham noen gang å oppføre seg på en annen måte enn ren sødme og lys. Imidlertid er til og med søte og luftige valper utsatt for frustrerende opprørske stadier, ikke ulikt menneskelige tenåringer - uh oh.

Canine ungdomsår

Akkurat som mennesker, går hunder inn i overgangsperioder i ungdomsårene, selv om de kommer mye raskere og ofte tilsynelatende ut av ingenting for den sistnevnte arten. Når valpen din er hvor som helst mellom 6 og 18 måneder, kan han komme inn i et opprørsk stadium. Opprøret kan komme omtrent samme tid som noen annen helt ny oppførsel, nemlig røttene til hormonelle mønstre i ufikserte pooches.

Opprørsk oppførsel

Hvis kjæledyret ditt plutselig får et mye mer sta temperament enn før, kan du sannsynligvis kryte det opp til det å være en klassisk "tenåring" - luftig stil. Din tidligere oppmerksomme hund kan slutte å svare på grunnleggende kommandoer som "kom." På utflukter kan han virke stadig mer nysgjerrig på omgivelsene - og kan til og med prøve å stikke av for å undersøke dem på egenhånd. Du kan til og med legge merke til noe ødeleggende tygging i hele hjemmet - til stor forferdelse.

Dominans

Et vanlig tegn på at en valp går gjennom en opprørsk periode er økt dominerende oppførsel. Hvis hunden din har fått ideen om at han er hodet i huset ditt, kan han gjøre det veldig tydelig for deg, enten ved å stå foran deg hver gang du prøver å komme fra punkt A til punkt B og trykke på deg for å få ting han vil ha, bjeffe direkte, beskytte "dyrebare" gjenstander fra blikket ditt og til og med vise hint om aggresjon. Hvis du ser tegn på aggresjon, er det smart å konsultere en sertifisert valpetrener. Forsøk aldri å håndtere en valps aggresjonsproblemer alene, da det ganske enkelt kan være for utrygt. Hold også aggressive dyr langt fra barns rekkevidde. Husk at jo raskere du nipper til valpens aggressivitet i knoppen, jo lettere blir det i det lange løp.

Sterilisering og sterilisering

Valper opplever vanligvis voksende følelser av seksualitet når de er i alderen 6 og 18 måneder. Hormonell oppførsel er naturlig nok bare en del av dette stadiet. Denne typen oppførsel kan virke opprørsk og utfordrende, enten du markerer urin i hjemmet ditt eller gjør gjentatte forsøk på å gå ut av soveromsvinduet ditt på jakt etter en kompis. I mange tilfeller hjelper tidlig kastrering og spayingoperasjoner drastisk med å redusere denne plagsomme oppførselen. Snakk med en veterinær angående den tryggeste og mest passende tidsrammen for å fikse valpen.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: LIVET Med Valp VS Uten (Kan 2024).

uci-kharkiv-org