Hvilken alder begynner en valp å lytte til kommandoer?

Pin
Send
Share
Send

En valp er aldri for ung til å begynne å adlyde kommandoer - vel, nesten aldri. De fleste valper må treffe et bestemt aldersintervall før de begynner å adlyde kommandoene dine, og selv da må du velge dem nøye - du vil ikke ha mye hell med "Gni mammas føtter, Rex."

Starter ut Young

Valper har ikke mye å vokse opp før de er mottakelige for å lære - vanligvis, hvis den nye valpen din er gammel nok til å gå hjem med deg, er han gammel nok til å begynne å få utdannelse. Valper kan begynne å trene og følge kommandoer når de er så unge som 5 uker gamle, men hvis det er første gang du reiser en valp, kan det være lettere å vente til din er nærmere 8 uker gammel.

Ikke kast bort tiden

Når du er valp er gammel nok til å lytte til kommandoene dine, er det på tide å komme deg ned på jobb. De første månedene av livet er når han henter sosialiserings- og lydighetssignalene han vil følge hele livet, og hvis du hopper ut på trening, betaler du det i bjeff, biter og dårlig båndoppførsel senere. Hvis du ikke trener ham nå, kan han teoretisk gå den "ikke-tradisjonelle" studentveien som voksen, men det er mye vanskeligere å bryte dårlige vaner senere enn å lære gode nå.

Gå til skolen

Hvis du er bekymret for at du ikke effektivt kan lære om valpen din, ta profesjonell veiledning i form av valpebarnehage og lydighet / sosialisering. Disse klassene starter vanligvis rundt 7 til 8 uker gamle, og i løpet av de neste fem ukene er valpen din i mental utviklingstid. Det betyr at han i de rette hender er klar og klar til å lære alt han trenger å vite. Poenget med disse klassene er å forhindre problemer før de utvikler seg, så selv om han er din søte lille engel nå, send den lodne rumpa til kursen.

Konsistens og ledelse

Hvis du vil begynne å trene en valp mens han er ung, må du være en konsekvent leder i husholdningen. Hunder forstår og respekterer hierarki, så du må gjøre det klart at du lager reglene, ikke han. Dette inkluderer alt fra å opprettholde en jevn fôringsplan til å bruke kommandoer som "Down" konsekvent. Det holder valpen din fra å få blandede meldinger, og det gjør det klart at du er sjefen.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: EN DAG MED VALPEN VÅR (Kan 2024).

uci-kharkiv-org