Kan Pit Bulls & Cats leve sammen?

Pin
Send
Share
Send

Takket være handlinger fra mennesker som Michael Vick, har pitbulls et uberettiget rykte som onde skurker. Men med riktig trening vil denne milde "barnepiken" være den perfekte romkameraten for enhver katt.

Myter

Pit bulls er sterke, kraftige og modige terriere. Dette gjør at de appellerer til den typen mennesker som ikke har noen virksomhet som eier hunder i det hele tatt. De er ikke iboende onde eller aggressive. Den klassiske pitbullen er rolig, våken og, hvis den blir provosert, modig i forsvaret av hjem og familie. Til tross for deres rykte som farlig, er en godt trent pit bull et fantastisk familie kjæledyr. De er flotte med barn og andre dyr. Alle hunder krever veiledning om hvordan de skal oppføre seg rundt andre dyr, og pitbullen din er ikke annerledes. Hans iver etter å behage sitt menneske, et annet trekk som gjør at han appellerer til uegnede eiere, betyr at du enkelt kan trene ham til å leve harmonisk med en katt.

Prey Drive

Som de fleste terrier har pitbulls et sterkt byttedyr og en instinktiv kjærlighet til å jage. Hvis det ikke er merket av, kan denne oppførselen være problematisk for en katt. Men alle hunder har instinkter som ikke passer til hjemmemiljøet, det er derfor vi trener dem. En utrent border collie vil gjerne nappe og flokk folk hvis de får fullstendig nyte hans instinkter. Tidlig sosialisering er nøkkelen til å sikre at pitbullen din behandler katten din som en romkamerat, snarere enn et leketøy.

Gradvise introduksjoner og opplæring

Det er ikke smart å gi noen hund uten tilsyn interaksjon med en katt i begynnelsen. Trikset er å gjøre introduksjoner morsomme, rolige og håndterbare. Leash pit pit bull og la ham nærme seg katten. Så lenge han er høflig og passiv, gi ham verbal ros. Hvis han blir spent eller prøver å jage, vil et raskt trekk i båndet holde ham i sjakk. Så er alt du trenger å gjøre å slutte den muntlige berømmelsen. På denne måten lærer han at når han går ut av linjen med katten, blir den positive stimulansen til ros som han likte, tatt bort. Over tid vil han lære at gode ting skjer når han er høflig mot katten, og gode ting blir fjernet når han ikke er det.

Rømningsveier for katten

Når du er trygg på at katten og pitbullen din kommer overens, kan du la dem blande seg fritt rundt huset. Det er viktig å sørge for at katten din alltid kan komme vekk fra hunden, så lukk dem aldri i et rom sammen, og om mulig, ordne møbler slik at hvert rom har en rask utgangsvei. En katt som føler seg fanget eller rett og slett ikke kan komme seg bort fra hundens irriterende følelser, kan bli aggressiv eller urolig. Dette kan absolutt føre til konfrontasjon, så gjør alt du kan for å unngå det.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: pitbull vs cat Real Fight (Kan 2024).

uci-kharkiv-org