Agility Training for en australsk gjeter / Border Collie Mix

Pin
Send
Share
Send

Gitt deres overlegne intelligens, hastighet, uavhengighet og flid, utgjør grensekollier og australske hyrder gode kandidater for trening i hundefleksibilitet. De største sammenslutningene av agilityhundkonkurranser andre enn American Kennel Club ønsker blandede hunder velkommen.

Utstyr

Du må først sette dine smidighetsmål for å bestemme hvilke typer utstyr som trengs og hvilken oppførsel du skal trene. Selv grensekollier og australske hyrder bør begynne sakte med mindre truende utstyr. De fleste hunder ser ut til å finne en forkortet tunnel med en godbit og trener som venter i den andre enden, en enkel oppførsel å mestre. Hvis det endelige målet ditt er å vise hundefleksibilitet, kan du spørre showorganisasjonen hvilke utstyr som kreves i nybegynnerklasser.

Hjem eller gruppe

Hvis du har tidligere erfaring med smidighet, kan trening hjemme være praktisk. Hvis du ikke har trent en smidighetshund før eller ikke er kjent med yrker, kan en treningsgruppe være mer produktiv for deg. En god gruppe legger vekt på sikkerhet og lyd for hund og fører, human trening over bånd og premier. Erfarne smidighetsinstruktører gir veiledning og et utvalg av utstyr.

Treningsmetoder

Trenere som jobber med spennende hunder som grenser og Aussies, sammen med de som trener for smidighet, er enige om at operasjonskondisjonering er best. Ofte kalt clicker trening, dette innebærer å belønne riktig oppførsel som hunden velger å tilby i stedet for å straffe ineffektiv oppførsel. I de fleste smidighetsklasser løper hundene av bly og er ikke under direkte kontroll av føreren. Trening basert på hundens uavhengige beslutninger vil være mest vellykket. Hold trening morsom og spennende for hunden å være interessert og sikre sitt fortsatte samarbeid.

Blir offentlig

Mens du kan velge å begynne din smidighetstrening i hjemmet eller hundegruppen din, bør du gå til et mer offentlig treningssted så snart som mulig. De fleste smidighetsforestillinger finner sted i åpne, travle omgivelser. Tren hunden din til å fokusere på deg og ignorere distraksjoner så snart han har mestret den grunnleggende oppførselen. Mange smidighetstrenere legger til en "Watch me" -kommando for å få hunden til å fokusere direkte på dem.

Advarsler

I begynnelsen kan du arbeide med A-rammer i nybegynner størrelse og lavere hopp, selv for høyenergiske hunder som border-Aussie-blandingen for å unngå å stresse delikate ledd. Tren i et lukket område til du er sikker på at hunden din ikke vil løpe ut av kurs mot mulig fare.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Australian Shepherd and Border Collie mix. My new puppy! (Kan 2024).

uci-kharkiv-org