AKC Agility Equipment Regulations

Pin
Send
Share
Send

Den raske, meget konkurransedyktige sporten med smidighet hos hunder setter høyt trente hunder og håndtere døgnet rundt for å se hvilket lag som kan fullføre en sterkt regulert hinderløype med raskest tid og færrest feil. Selv om det er mange sanksjonsorganer for sporten, brukes American Kennel Clubs (AKC) retningslinjer for hinder, sikkerhet og ytelse oftest.

En ramme

Kalt "A-ramme" på grunn av sin særegne form, er denne hindringen laget av to flate paneler sammenføyd øverst med et hengsel. Det kan males i hvilken som helst kontrastfarge med lyse farger foretrukket. 42-tommers kontaktsoner bør males i den nedre enden av panelet nærmest bakken, og er vanligvis lyse gule, slik at de er lette å se for hunden. Panelene skal være omtrent 3 til 4 fot brede, og hvert panel skal være innen 9 cm lang. For å utføre denne hindringen på riktig måte, bør valpen din treffe hindringen på siden som er angitt av dommeren, løpe til toppen og ned den andre siden, og sørge for å plassere minst en del av den ene foten i kontaktsonen mens du går ut av hindringen.

Hundevandring

Hundevandringen består av to 12-fots ramper og en 12-fots midtplanke. Hele hindringen er 12 tommer bred og bør males på samme måte som A-rammen. Som en kontakthindring har hundeturen også 42-tommers kontaktsoner på den delen av rampene nærmest bakken. Hunden din bør gå inn i hindringen, løpe opp rampen, over midtplanken og ned den andre rampen med minst en del av den ene foten som kommer inn i kontaktsonen på den andre rampen.

Dumphuske

Vippen eller "teeter-totter" er en av de mest utfordrende hindringene for en hund å utføre. Denne 12-tommers brede, 12-fots lange planken hviler på en støttepunkt. Vippen skal balanseres nøye, så en 3-fots vekt plassert 12 inches fra den høye enden av vippen får den til å treffe bakken på 3 sekunder eller mindre. Hunden din må løpe trygt over vippen og berøre begge 42-tommers kontaktsoner med minst en del av en fot.

Pausetabell

Det 36-tommers firkantede pausetabellen utfordrer selvkontrollen til selv den mest trente smidighetshunden. Høyden på bordet er 8, 16 eller 24 tommer, og varierer avhengig av hopphøyden på hunden. Hunder må hoppe på bordet og holde plassen med alle fire føttene på bordplaten i 5 sekunder.

Tunneler

Tunneler pleier å være en smidighetshunds favoritthindring. Det er to forskjellige typer tunneler, åpne og lukkede. Den åpne tunnelen er 10 til 20 meter lang og åpen i begge ender. Den kan være rett eller buet, men må ikke bevege seg når en hund løper gjennom den. De lukkede tunnelene gir litt mer utfordring når hunden kommer inn i den åpne enden og må skyve gjennom en stoffrenn for å dukke opp på den andre siden. Hele lengden på den lukkede tunnelen er 12 fot lang, men kan reduseres i hardt vær. Hunder må komme inn i den ene enden av tunnelene og dukke opp på den andre siden.

Vev polakker

Vevstenger er laget av 3/4-tommers brede, 40-tommers høye PVC-rør med avstand fra 20 til 22 tommer fra hverandre for å danne en rett linje. En hund må gå inn mellom første og andre pol på høyre side og i rekkefølge veve venstre mot høyre hele hindringen. Hvis en hund savner en stang, kan føreren prøve igjen. Etter tre forsøk, må hunden og føreren fullføre resten av banen.

Hopper

Mens det er flere forskjellige hopptyper, er alle hopp 4 til 5 meter brede, og høyden på hoppet varierer med hundens høydeklasse. Barhopp er dannet av 1-tommers bredt PVC-rør, panelhopp fra 3 til 5-tommers tverrbrett og dekkhopp fra et objekt på 2 fot i diameter. Det kan eller ikke kan være et reelt dekk. Alle hopp må utføres uten at hunden banker noen del av hoppet av eller over.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Jack Russell Run Competition - 2016 Purina Pro Plan Incredible Dog Challenge Western Regionals (Kan 2024).

uci-kharkiv-org