Hvordan påvirker ammoniakk saltvannsakvariet mitt?

Pin
Send
Share
Send

I et saltvannsakvarium er den eneste sunne mengden ammoniakk ingen. For å ta vare på et saltvannsakvarium er det viktig å forstå hva ammoniakk er og hvordan du kan kontrollere det.

Hvor kommer det fra

Ammoniakk kan komme inn i et marint akvarium på flere måter. Den viktigste kilden til ammoniakk i et saltvannsakvarium er innbyggernes avfall. Alle dyr produserer ammoniakk som et biprodukt av stoffskiftet. I tillegg frigjør råtnende biologisk materiale, som død fisk og alger, også ammoniakk gjennom forfallsprosessen. Tilsvarende kan ikke spist, råtnende fiskemat produsere ammoniakk. Teoretisk sett kan ammoniakk komme inn i et akvarium fra vann fra springen, så de fleste saltvannsinteresserte bruker renset omvendt osmosevann for å eliminere denne risikoen.

Ammoniakk-toksisitet

Ammoniakk har flere effekter på levende ting. Forbindelsen er giftig og virker irriterende. Hos fisk og hvirvelløse dyr med utviklede gjeller skader ammoniakk gjellene først. Det kan forårsake blødning på gjeller og overflaten av huden. Skaden på gjellene gjør det faktisk vanskeligere for fisken å kvitte seg med ammoniakken de produserer, noe som resulterer i en giftig opphopning av forbindelsen i kroppen. Hos virvelløse dyr uten gjeller kan ammoniakk forbrenne huden. På grunn av dette er ammoniakk giftig for alle dyr i saltvannsakvarier.

Effekter av høy ammoniakk

Organismer utsatt for ammoniakk vil vise flere symptomer. Det vil være mest åpenbart i fisk. Fisk vil puste raskere; du vil se ut til at de klapper gjellene raskere enn normalt. Fisk kan også gispe på vannoverflaten. I milde tilfeller kan fisk bli sløv og gjemme seg i fordypningene i et akvarium. Virvelløse dyr kan krympe tilbake, og trekke inn tentakler. Virvelløse dyr blir mindre responsive i nærvær av ammoniakk. Det største tegnet på ammoniakkforgiftning er masseutslipp av dyr i tanken.

Kontrollerende ammoniakk

I et sunt akvarium bryter en prosess kalt nitrogensyklus ammoniakk ned i mindre giftige nitrogenforbindelser. Prosessen med å etablere sunne kolonier i et akvarium kalles sykling. Sykling fungerer imidlertid bare hvis du er tålmodig med å introdusere organisme i akvariet. Hvis du har en akutt økning i ammoniakk, er de beste alternativene å avbryte fôringen midlertidig og utføre 50 prosent vannforandring for å fortynne ammoniakken. Du bør teste ukentlig for ammoniakk i en ny saltvannstank eller månedlig i en fullsykletank.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: 720 liters Discus akvarium og lidt akvarie snak (Kan 2024).

uci-kharkiv-org