Antibiotika for katter og hunder

Pin
Send
Share
Send

Når katten eller hunden din er syk, vil du ha den beste behandlingen tilgjengelig, ikke sant? Noen ganger er antibiotika akkurat det legen - veterinær - har bestilt. De er imidlertid ikke et universalmiddel og bærer alvorlige helserisiko, selv når de jobber. Rådfør deg med en veterinær om antibiotika og kjæledyret ditt.

Mange bruksområder

Antibiotika kan rydde opp i alt fra katten din eller hundens sniffles til livstruende sykdommer. Noen av dem angriper direkte bakteriene som gjør din lodne følgesvenn syk, mens andre hindrer dem i å vokse. Hvert antibiotikum retter seg mot spesifikke bakterier, så det er umulig for en magisk pille å kurere alle ting, à la a universalmiddel.

Du kan kjøpe antibiotika online, men det er best å snakke med veterinæren din for å forsikre deg om at du vet hva som virkelig er galt med kjæledyret ditt først. Selv om du har gitt katten eller hunden antibiotika mot samme sett med symptomer før, er det ikke en garanti for at de samme bakteriene eller soppen er ansvarlig.

Mange risikoer

Antibiotika kan hjelpe, men de kan også skade. Hver og en har sin egen liste over bivirkninger. Amoxicillin, et vanlig veterinærantibiotikum, kan forårsake (trekk pusten høyt før du leser dette høyt fordi det er en lang liste) nyre- og leverskader samt oppkast, diaré, utslett, kløe, flekkvis hårtap, sløvhet, søvnighet, magesår og , i alvorlige tilfeller, kramper, samt sekundære infeksjoner.

Hvis katten eller hunden din er gravid eller ammer, fortell veterinæren din før du gir kjæledyret antibiotika. Noen varianter - tetracyklin og griseofulvin er to klassiske eksempler - kan skade ufødte valper og kattunger, samt ammende avkom.

Andre hensyn

Ikke freak out hvis veterinæren foreskriver steroider med katten eller hundens antibiotika. For det første er det normalt. For det andre kommer ikke katten din til å bli en muskelbundet freak eller løpe i det neste californiske guvernørløpet.

Noen steroider har betennelsesdempende effekter - det vil si at de lindrer kjæledyrets symptomer, spesielt for øyne, ører og hud. Ikke stopp antibiotikabehandling og steroidbehandling når kjæledyret ditt ser bedre ut. Steroider hjelper kjæledyret ditt til å føle seg bedre, men antibiotika trenger mer tid til å bekjempe det som gjør dyret syk. Husk også at steroider svekker den furrige vennens immunsystem, så det er en sjanse for at han eller hun kan bli forkjølet under behandlingen.

Noen kjæledyr er følsomme eller allergiske mot medisiner. Hvis antibiotika eller steroider får katten din til å virke sykere eller nysen, ring en veterinær.

En bredere samtale

Noen mennesker tror antibiotika er dårlig for katter, hunder og alle andre dyr, inkludert mennesker. De hevder at dette akselererer utviklingen av bakterier, og til slutt fører til antibiotikaresistente stammer, eller de såkalte supervirusene.

Andre mennesker tror veterinær antibiotika kan forårsake sykdom, sykdom eller til og med blindhet. Ja, noen slike tilfeller er registrert, men mange veterinærer er enige om at disse tilfellene er statistiske avvik - tilsvarende å vinne i lotteriet eller bli slått av lyn. Andre sier at utbyttet av antibiotika er verdt risikoen.

Snakk med veterinæren din om antibiotika og gjør mer forskning for å ta det riktige valget for ditt kjæledyr.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Katter Og Hunder Vs Speil - Morsomme Og Søte Dyr Kompilering (Kan 2024).

uci-kharkiv-org