Er det dårlig for en Chihuahua å spise menneskelig mat?

Pin
Send
Share
Send

Når din lille, skjelvende Chihuahua stirrer på deg, er det vanskelig å nekte henne en bit av maten din. Husk hvor liten hun er og det, mens en Rottweiler kan tørke ned sin egen vekt i bordrester, kan til og med en liten bit av noen matvarer gjøre Chica syk.

Ikke fra bordet

De fleste veterinærer råder kjæledyrsforeldre til å avstå fra å mate hundene sine med mat. Det er et atferdsmessig problem så vel som et ernæringsmessig, ettersom en diett bestående utelukkende av folks mat, kan oppmuntre til tigging og forårsake fedme og sykdom. I boken sin om Chihuahuas lister Amy Fernandez opp menneskelige matvarer som kan gjøre din Chihuahua syk, inkludert brøddeig, sjokolade, valnøtter, macadamianøtter og krydret mat.

Sunn menneskelig mat

Det kan hende du har gitt deg, og fra tid til annen, delt en slikk fra iskremen eller en matbit fra kaken din med Chihuahua. Mens hun holder seg til hennes høyverdige, småhundformelformler, vil det være best for henne, det er sunne matvarer som både mennesker og Chihuahuas kan spise, selv om is og kaker ikke topper listen. Vet Info og "The Doctor's Book of Home Remedies for Dogs and Cats" anbefaler hjemmelagde måltider til hunder, ettersom mat du tilbereder til Chihuahua er sunnere enn butikk og du vil ikke risikere forurensning eller forgiftning. Noen Chihuahua-vennlige ingredienser du sannsynligvis allerede har tilgjengelig, er magert kjøtt som biff, svinekjøtt, kylling eller fisk, egg, poteter, havre, brokkoli og courgette.

Konsentrer deg om ernæring

Å være så små skapninger, har Chihuahuas høyt stoffskifte. Amy Fernandez skriver at de trenger nesten dobbelt så mange kalorier per pund for å holde seg sunne. De små magen deres holder dem på å spise mindre i en sittende enn de trenger optimalt. Fernandezs anbefaling for dette problemet er å mate din Chi med en høy kvalitet kibble, noe som gjør at hver bit teller. Når du handler etter Chihuahua-mat, må du lese etiketten og bare kjøpe matvarer som inneholder protein fra kjøtt i de tre første ingrediensene. Unngå biprodukter fra kjøtt, kjøttmel og protein fra ikke navngitte kilder. Også, gå med mat som er fri for tilsetningsstoffer, konserveringsmidler og kunstige farger og smaker.

Retningslinjer for hjemmelaget

Hvis du velger å lage hjemmelaget mat til Chihuahua, må du følge noen få fornuftige retningslinjer. Unngå mat med mye fett og hold deg til magert kjøtt. Kok maten grundig, spesielt kjøtt og egg, da den lille hunden din er like utsatt for salmonella og andre lignende sykdommer som du er. Dette betyr også å bruke et eget skjærebrett for å skjære opp rått kjøtt. Du kan enkelt tilberede en til tre måneders forsyning med mat til din Chihuahua. Bare frys maten i porsjoner med én porsjon, slik at du bare kan tine det du skal mate henne når du trenger det. Som med alle problemer relatert til helsen til Chihuahua, snakk med veterinæren din før du begynner å lage mat til Chi for å få råd om serveringsstørrelser og bekymringer som kan være et problem med hundens helse.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: The Extraordinary Case of Alex Lewis Miracle Documentary. Real Stories (Kan 2024).

uci-kharkiv-org