Kan hundeskabb spres til katter?

Pin
Send
Share
Send

I Cat Dog Friendship Image av ftelkov fra Fotolia.com

Scabies er en tilstand som er forårsaket av en type midd som vanligvis infiserer hunder, selv om den i noen tilfeller kan spre seg til pusen din. Hvis valpen din har blitt diagnostisert med hundeskabb, ta med pusen din til veterinæren for en sjekk for å avgjøre om hun er smittet.

The Mite

Scabies hos hunder er forårsaket av Sarcoptes scabiei var. canis mite, en type mikroskopisk parasitt, ifølge Merck Veterinary Manual. Disse middene lever på hvalpens hud og graver seg inn i huden hans for å legge eggene sine. Tilstedeværelsen av disse middene fører til kløe, rødhet og hårtap, vanligvis på hundens ører, ansikt, mage og ben. Uten behandling kan valpen din utvikle bakterie- eller soppinfeksjoner fra gjentatt riper på områdene som er infisert med midd. Hvis valpen din viser tegn på middinfeksjon, ta ham til veterinæren for å få en riktig diagnose for å utelukke andre potensielle årsaker som miljø- eller matallergi.

Overføring

Scabiesmidd spres fra hund til hund gjennom direkte kontakt med en infisert valp. Selv om disse middene typisk er vertsspesifikke, og foretrekker å leve på hunder, kan de også infisere katten din, ifølge 2ndchance.info. En pus som bor sammen med en smittet valp vil ha fortsatt kontakt med ham og gi midd en sjanse til å smitte henne. Fordi katter ikke er en naturlig vert for middene, kan angrepet være begrenset, og bare vare i en periode før det løser seg selv. Dessverre vil fortsatt kontakt med valpen føre til fortsatt reinfeksjon med middene, noe som fører til lignende kløende hud og hårtap i pusen din som hunden din.

Diagnose og behandling

Hvis du merker at valpen din klør ofte og har å gjøre med hårtap eller skabbete hud, ta ham til veterinæren for en eksamen. For en riktig diagnose vil veterinæren ta hudskrap eller muligens en hudbiopsi, ifølge Veterinary Partner. Selv om valpen din tester negativt for middene, kan legen likevel anbefale behandling for dem fordi de ikke alltid dukker opp i mikroskopisk undersøkelse av hundens hud selv om de er til stede. Behandlingen vil bestå av bruk av aktuell eller oral medisinering for å kvitte deg med den lille fyren. Det kan også være flere medisiner for å behandle eventuelle sekundære infeksjoner på huden hans og lindre kløen.

Behandler pusen

Selv om den primære årsaken til katteskabb er Notoedres cati midd, som kan spres fra katt til katt gjennom direkte kontakt, kan hundeskabbmidd også påvirke pusen din. Hvis veterinæren din har diagnostisert valpen din med skabb, ta katten din til veterinæren for en kontroll. Spør ham om du også skal behandle pusen din med en loppeforebyggende aktuell medisin for å beskytte henne mot infeksjon eller drepe eventuelle midd som er tilstede. Vask alt sengetøyet til hunden din, støvsug teppene grundig og isoler hunden din under behandlingen. Hold pusen din innendørs for å forhindre at hun sprer middene eller får dem fra en utenforliggende valp.

Advarsler

Ikke bare kan hundeskabbmidd påvirke katter, de kan også påvirke mennesker også. Som kattunger er ikke mennesker den foretrukne verten for disse parasittene, men de vil leve på huden din i en begrenset periode, vanligvis rundt to til tre uker, ifølge Healthy Pets Mobile Vet. Disse middene forårsaker ubehagelig kløe hos mennesker. Mens de fremdeles er smittet, bruk hansker når du håndterer valpen eller pusen din og mens du rengjør sengetøyet. Hundeskabbmidd forårsaker ikke menneskespesifikke skabb, som er resultatet av Sarcoptes scabiei var. hominis, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Causes Symptoms and Treatment of Scabies (Kan 2024).

uci-kharkiv-org