Hvordan kan jeg fortelle hva slags Chihuahua jeg har?

Pin
Send
Share
Send

jeg langhåret chihuahua-bilde av Paul Retherford fra Fotolia.com

Chihuahuas er våkne, energiske følgesvenner som gjør utmerkede kjæledyr for voksne og familier uten små barn. Mens Chihuahua Club of America offisielt anerkjenner bare to typer i rasen, delt på pelslengde, kan du også bryte ned Chihuauas uoffisielt i henhold til andre egenskaper.

Grunnleggende om Chihuahua

Chihuahuas er små dynamoer som elsker å være sammen med eierne, og er vanligvis oppmerksomme og viet dem. Den amerikanske kennelklubbens rasestandard sier at Chihuahuas burde ha "holdninger av selvtillit, selvtillit, selvtillit" omtrent som terriere. De har runde, epleformede hoder med utpreget kupler; fulle, uttrykksfulle øyne; og store, oppreiste ører som gir dem et våken, interessert uttrykk. Chihuahuas skal alltid ha lange haler, og måten de bærer halene på reflekterer humøret deres.

Frakker

Chihuahuas kommer i to strøkstyper. Den første typen, og den de fleste er kjent med, er den glatte pelsen. På Chihuahuas med glatt strøk, er kappen kort over hele kroppen, selv om den kan være tyngre rundt nakke- og haleområdene. Langfrakk Chihuahuas skal ha fulle, lange strøk, ofte flere inches lange, som dekker hele kroppen. Det er spesielt merkbart rundt ørene, rundt ryggen på beina og langs halen. Hvis hunden din har langt hår på ryggen og sidene, er han en Chihuahua med lang frakk. Ellers er han kortfrakk.

Farger

Chihuahua Club of America sier at Chihuahuas kan være i en hvilken som helst farge, inkludert svart, hvit, krem, rød, blå, gull eller sølv. Hvis hunden din er noen av disse, eller i en annen enkeltfarge, er han en ensfarget Chihuahua. Han kan også være en farge som er merket eller sprutet med en eller flere andre farger. Innen rasen er tricolor hunder vanlige; disse hundene har vanligvis mye svart og hvitt på kroppen. Tricolor Chihuahuas er også merket med solbrune punkter på forskjellige steder, vanligvis over eller nær øynene, på ørene og på bena.

Størrelser

I følge AKC er den maksimalt tillatte vekten for en Chihuahua 6 pund. Dette er den eneste anerkjente størrelsesforskjellen for Chihuahuas; det er forskjellen mellom en hund som kan vises på AKC-arrangementer og en som er for stor. Noen ganger merker oppdrettere og andre noen ganger sine mindre hunder, de under 3 pund, som tekopper eller lommehunder. Betegnelsen "tekopp" er ikke en akseptert inndeling, men mer av en salgstaktikk for å overbevise kjøpere om at de får en veldig liten hund. Slike hunder kan ha betydelige helseproblemer, spesielt som valper, og er spesielt utsatt for å utvikle hypoglykemi og dø raskt hvis de ikke får mat riktig.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: TOP 5 FRAGANCIAS para usar en SAN VALENTIN COLABORACION CON GABY VAU SUBS (Kan 2024).

uci-kharkiv-org