Mest farlig mat for pudler

Pin
Send
Share
Send

Når det gjelder bordmat, kan selv den mest disiplinerte hundeeieren ha vanskelig for å si "nei" til de søte, tiggende øynene til pudelen hennes. Selv om det er trygt for mennesker, er visse matvarer ekstremt farlige for pudler og bør unngås, selv som sporadiske godbiter eller belønninger.

Alkohol

Selv om det å gi pudelen din en øl på en fest kan gi en morsom scene fra en film, kan det få alvorlige konsekvenser i det virkelige liv. Enten det er øl, vin eller brennevin, kan til og med små mengder alkohol forårsake alvorlig rus hos hunder. I likhet med mennesker, kan alkoholforgiftning hos hunder føre til oppkast, manglende koordinasjon, depresjon i nervesystemet, koma eller død. Pudler som ikke kan stå på grunn av alkoholforgiftning, må overvåkes av en veterinær.

Sjokolade

Med så mange fristelser tilgjengelig, fra godteri i bite-størrelse, til kaker, til brownies, til bakematerialer, er det ikke overraskende at hunder ofte spiser sjokolade. Dessverre er sjokolade giftig for pudler og andre hunder. Forbindelsene i sjokolade, kjent som metylxantiner, forårsaker oppkast, tørst, rastløshet, uregelmessig hjerterytme, økt kroppstemperatur, kramper og til og med død. Eksperter rapporterer at jo mørkere sjokoladen er, desto mer giftig er den for hunder, men det er ikke et grønt lys for å belønne pudelen din med hvit sjokoladebehandling. Hvit sjokolade inneholder fremdeles potente nivåer av metylxantiner. Det er best å unngå å gi pudelsjokolade alt sammen, da selv små mengder kan være farlige.

Druer og rosiner

Druer og rosiner, selv om de anses som en sunn matbit for mennesker, utgjør ekstreme farer for pudler og andre hunder. Selv en håndfull druer kan føre til nyresvikt eller til og med død innen så få som fire dager. Selv om det er ukjent hvorfor druer og rosiner er svært giftige for hunder, eller hvorfor visse hunder påvirkes av å spise druer mens andre ikke er det, advarer American Society for the Prevention of Cruelty to Animals alle hundeeiere om å unngå å mate hundene sine druer, til og med hvis hundene deres tidligere har tålt druer og rosiner.

Macadamia Nuts

Mange gir utilsiktet makadamianøtter til hundene sine gjennom informasjonskapsler, godteri og andre festblandinger. Makadamianøtter er spesielt farlige for pudler, og forårsaker symptomer som svakhet, oppkast og skjelving. Selv om toksisose av makadamianøtter hos hunder sannsynligvis ikke er dødelig, kan det forårsake ekstremt ubehag i opptil 48 timer, og det kan kreve veterinær oppmerksomhet for intravenøs væske eller smertekontroll.

Xylitol

Har du aldri hørt om Xylitol før? Du er sannsynligvis ikke alene. Sjansen er stor for at du har det rundt huset ditt. Xylitol er et kunstig søtningsmiddel som finnes i tyggegummi, godteri, bakevarer, tannkrem og flere andre forbruksvarer. I følge American Society for the Prevention of Cruelty to Animals, selv små mengder forårsaker leverskade når de konsumeres av hunder. Mens de første tegnene på Xylitol-toksisitet kan være oppkast og koordinasjonstap, kan disse symptomene raskt utvikle seg til anfall og total leversvikt.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: MarckozHD Reagerer På: Mand Spiser Kalorier! KLAMT! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org