Doberman Pinscher trening råd

Pin
Send
Share
Send

Å velge en Doberman pinscher som følgesvenn er givende hvis du tar deg tid til å trene ham riktig. Det er sant at din nye firbente venn er energisk, våken og modig, men han er også ganske intelligent. Disse egenskapene gjør ham pålitelig og trygg, men likevel opplærbar hvis du nærmer deg det riktig.

Vær sjefen

Med aggressive hunder som din Doberman pinscher, er det viktig å etablere deg som leder av flokken for å effektivt trene ham. Hvis Doberman ikke kjenner deg igjen som alfa-leder, kan han nominere seg selv til rollen, noe som gjør det mer enn vanskelig å håndtere eller disiplinere ham. Å ta skritt når din Dobie er en valp - for eksempel ved ikke å la ham hoppe opp på deg eller noen andre og ikke tillate ham å sitte i fanget ditt - vil nippe oppførselen i knoppen før hunden din blir til full, uhåndterlig størrelse. Når han er ung og liten, er det imidlertid helt akseptabelt og til og med nyttig å holde ham i armene på ryggen. Det plasserer valpen din i en sårbar, underdanig stilling og håndhever alfa-posisjonen din.

Mental stimulering

I sin bok om Doberman pinscher forklarer Janice Biniok at Dobermans, som en av de mest intelligente hunderaser, trives med stimulerende aktiviteter og lydighetsdisipliner som smidighet, flyball og sporing. VetInfo er enig, og anbefaler at du holder Doberman mentalt stimulert for å hjelpe deg med trening og for å forhindre at han kjeder seg når du ikke er hjemme. Undervisning av Dobies grunnleggende lydighetskommandoer som å sitte, bli, la og vente kan alle bli arbeidet med spill og disipliner han vil glede seg over, for eksempel gjemsel eller å måtte vente til du gir tillatelse til at han går gjennom en åpen dør eller til dykk ned i middagen hans. Å gjemme leker eller tilby de som krever at han trener en godbit fra dem, er andre stimulerende aktiviteter som han kan unne seg når du ikke er tilgjengelig på en treningsøkt eller en spilldato.

Kjenn din Dobie

Å forstå Doberman du bor med er avgjørende for vellykket trening. Hunden din vil ha mange personlighetstrekk som er karakteristiske for rasen sin, men han er også et individ. Å kjenne hunden din og være i stand til å lese humørene hans vil gi deg bevisstheten om å vite når han har blitt lei av en trenings- eller lydighetsøkt, eller om du har presset ham for langt når du lærte ham et nytt triks eller kommando. Enkel lydighet så vel som intrikate fagområder krever at Doberman trener. Hvis han har det gøy å lære, vil det være mer sannsynlig at han mestrer leksjonene raskt og ser frem til treningen.

Konsistens er nøkkelen

Uoverensstemmelse er forvirrende for en Doberman som prøver hardt å behage deg og lære hans leksjoner. Dette betyr at du må presentere ham med kommandoer i lignende situasjoner hver gang, for eksempel hvis du får ham til å vente med å spise eller gå gjennom en åpen dør. Hvis du ikke gjør det hver gang, vil forvirringen være frustrerende for ham, og han vil til slutt miste interessen for å adlyde kommandoene dine. Det krever også at alle i familien er konsistente. Din Dobermans oppførsel vil være uforutsigbar hvis han ikke er pålagt å handle på en bestemt måte med alle han bor sammen med.

Sosialiser

Sosialisering gir en veloppdragen, godt justert Doberman pinscher. Lydighetskurs lar valper møte andre mennesker og hunder. Valpebarnehage og andre klasser vil lære Doberman-valpen din ikke å frykte nye mennesker, steder eller andre dyr, noe som reduserer sjansene for aggresjon som rasen hans kan være utsatt for. Formelle klasser er ikke et krav hvis du konsekvent gir din Dobie muligheten til å samhandle med forskjellige mennesker i nye omgivelser, overvåke ham og oppmuntre ham til å samhandle på en passende måte og motløse forsøk på dominerende eller aggressiv oppførsel.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Doberman Dog Training Series- Day 1 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org