Hunder som oppdretter kattunger

Pin
Send
Share
Send

Ordtaket "å kjempe som katter og hunder" er fugleart: Det flyr ut av vinduet når en hund går inn og fostrer kattunger. Ofte når kattunger er foreldreløse, vil en hund instinktivt overta morsansvaret til de er gamle nok til å bli avvent. Det er livreddende for en sørgende hund også.

Kattungers ernæringsmessige behov

Det er best når kattungene kan pleie fra sin naturlige mor i minst de første 24 timene av livet. Dette skyldes at morkatten produserer råmelk det første døgnet etter fødselen, et stoff som naturlig gir antistoffer for å beskytte kattungene mot infeksjon. Samlet sett er vitaminene og mineralene som kattunger og valper krever veldig mye de samme, selv om kattunger trenger mer råprotein og mindre råfett enn valper gjør. Hvis det blir nødvendig for et fosterdyr å hjelpe kattunger som ammer, kan en ammende hund gi melk som vil være lik nok i ernæringsverdi til melken som kattungene ville få fra moren.

Oppmuntre hunden til å fostre

Hvis du har en hund som allerede ammer, er det nest beste å ha sin egen mor å sette kattungene inn med kullet sitt og få dem sykepleier sammen med valpene. Du kan ikke tvinge en hund til å akseptere babyer som ikke er hennes egne, så det er ingen garantier selv med en hund som ammer valper. Men i mange tilfeller tar hundens pleieinstinkt over, og hun vil akseptere de små kattene som en del av kullet, ikke bare mate dem og rengjøre dem, men beskytter dem også. Det er ikke uhørt at en ikke-ammende hund begynner å produsere melk til et foreldreløst ammende dyr når behovet oppstår.

Fordeler

Å ha en hund som våt sykepleier for foreldreløse kattunger er en stor fordel i forhold til å måtte mate dem. De vil kunne spise på timeplanen sin i stedet for din, og du trenger ikke å bekymre deg for om du gjør det riktig, eller om de får for lite eller for mye å spise. Morhunden vil også ta seg av å holde kattungene rene og varme, to andre ting utenfor din "gjøremål" -liste. Og kattunger som er oppvokst med valper, blir godt sosialisert med hunder, noe som kan gjøre det lettere å finne hjem når de er vennlige og lekne med andre arter.

Når du skal gå inn

Det er tider når du må gå inn og pleie deg selv. Hvis ditt potensielle surrogat ikke lett godtar kattungene, kan de sulte - pluss at de kan være i fare for å skade hunden. Hvis hunden aksepterer kattungene, men du kan se at de er for små til å amme fra henne, eller de ikke ser ut til å trives og går opp i vekt, vil du mest sannsynlig måtte mate dem. Hold øye med situasjonen og kontakt veterinæren din snarere enn senere for å forsikre deg om at kattungens helse ikke er i fare. Hvis du ender med å kattungene flaskefôrer i et tilfelle der hunden tar imot dem annet enn å amme dem, kan hun kanskje hjelpe deg ved å holde kattungene rene og varme etter at du har matet dem.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Morsomme Hunder Og Katter Som Leker I Snøen - Morsomme Dyr Kompilering (Juli 2024).

uci-kharkiv-org