Informasjon om Bordetella vaksinasjon for hunder

Pin
Send
Share
Send

i Dog of breed dachshund on a chain as a sentry dog ​​image av Dzmitry Lameika fra Fotolia.com

Om hunden din trenger bordetella-vaksinering, avhenger av flere faktorer. Spør veterinæren din om å gi hunden din dette skuddet, ofte kalt kennelhoste-vaksine, hvis han bruker mye tid på boarding kenneler, doggie barnehage eller andre områder med rare hunder.

Bordetella

Selv om det er kjent som kennelhoste, påvirker bakteriene Bordetella bronchiseptica også katter, kaniner og til og med mennesker. Den dårlige nyheten er at den er veldig smittsom. Den gode nyheten er at de fleste hunder som får den øvre luftveissykdommen, kommer seg innen en uke til ti dager etter at de har fått kvelehoste som gir sykdommen navnet. Imidlertid, hvis hunden din er gammel eller har en underliggende sykdom eller et kompromittert immunsystem, kan effekten av kennelhoste være langt mer alvorlig og til og med dødelig.

Anbefalinger

Bordetella-vaksinen er ikke en av "kjerne" -vaksinasjonene fra hunden, ifølge University of California ved Davis Veterinary School. Der heter det at den intranasale vaksinasjonen med levende avirulente bakterier anbefales for hunder som forventes å gå inn i en kennel eller delta i en utstilling innen seks måneder etter vaksinasjonsdatoen. For valper og hunder som får en første intranasal vaksinasjon, kreves en dose av den levende vaksinen. Hvis den subkutane injeksjonsformen av vaksinen brukes, kan det være nødvendig med en boosterskudd noen uker etter den første vaksinasjonen. Vaksinen skal gis minst en uke før planlagt ombordstigning eller showdato.

Bivirkninger

I mange tilfeller har du kanskje ikke noe valg om å få hunden din vaksinert mot bordetella. Ingen vaksinasjon betyr ingen utstilling, barnehage, adgang til hundeparken og så videre. Det er heller ikke den mest effektive vaksinen - selv om det er mindre sannsynlig, kan den vaksinerte hunden din fortsatt komme ned med kennelhoste, om enn en mildere form, hvis den blir utsatt. Kan bivirkningene av vaksinasjonen være verre enn sykdommen? Muligens. Hunden din kan ha milde øvre luftveissymptomer etter vaksinasjonen, en slags mini kennelhoste. Det er også reaksjonene hunden kan ha på et skudd, hvis det er den formen for vaksinasjon som brukes. Dette inkluderer ømhet eller abscess på injeksjonsstedet eller en kort periode med depresjon og sløvhet umiddelbart etter immuniseringen.

Oral vaksine

I 2012 mottok farmasøytisk selskap Boehringer Ingelheim Vetmedica Inc. godkjennelse fra U.S. Food and Drug Administration for en oral bordetella-vaksine. Denne levende, avirulente Bordetella bronchiseptica-vaksinen markedsføres under navnet Bronchi-Shield Oral, og er kun tilgjengelig for bruk hos hunder. Hjørnetenner i alderen 8 uker og eldre kan få oral vaksine, som skal administreres hvert år.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vaksinasjon av hund og katt (Juli 2024).

uci-kharkiv-org