De beste papegøyene for nybegynnere

Pin
Send
Share
Send

Med fjærdrakt så fargerikt som deres livlige personligheter, er det ikke rart at papegøyer har trollbundet så mange mennesker. Første gangs fugleeiere bør lære om de forskjellige papegøyene for å avgjøre hvilken fjærvenn som passer best for deres hjem og livsstil.

Parakitter

Fargerike, halvliter, kjærlig og rimelig er noen av undulatkvaliteter som gjør dem til utmerkede startpapegøyer for nybegynnere. Som de fleste papegøye-underarter er det mange forskjellige typer parakitter, og de er alle intelligente skapninger. Den vanligste typen undulat kalles undulat eller undulat. Selv om parakitter vanligvis er litt sjenerte i begynnelsen, er de enkle å temme og er kjent for sin kjærlige personlighet og evne til å knytte seg tett til sin menneskelige familie. Mange parakitter lærer å snakke i bittesmå stemmer som gjør dem like kjærlige som de er underholdende.

Cockatiels

Cockatiels er små til mellomstore papegøyer som konkurrerer med parakitter i popularitet. Selv om de er i stand til å etterligne lyder og ord, foretrekker de fleste cockatiels å fløyte. I likhet med kakaduen er kakaduene vakre, intelligente og kjærlige skapninger som kan berike livet til sine menneskelige familier i mange år. Cockatiels er kjent for å bli raskt knyttet til eierne, og de fleste liker å kose seg på nært hold for kos.

Papegøyer

Ikke la den lille 5-tommers rammen lure deg, papegøyer er aktive og nysgjerrige miniatyrpapegøyer med personligheter som er større enn livet. Disse halvliterede gledebuntene snakker generelt ikke mye, men det de mangler vokalevne, kompenserer de med hengivenhet. De fleste papegøyer liker menneskelig berøring og vil ofte lene seg over for å avsløre nakken og lokke deres menneskelige følgesvenner til å gi dem en liten ripe.

Lovebirds

Kjente som "lommepapegøyer", pakker kjærlighetsfugler all intelligensen og personligheten til sine større papegøye-kolleger i små 5- til 7-tommers kropper. Lovebirds får navnet sitt fra sitt rykte for å danne sterke bånd med sine kamerater. Deres kjærlige natur gjør at de sannsynligvis også vil knytte seg tett til menneskelige følgesvenner og er en del av det som gjør kjærlighetsfugler til så populære kjæledyr.

Green-Cheeked Conures

Selv om det ikke er så levende farget eller populært som solformer, er grønne kinnformer et langt bedre valg for nybegynnere av fugleeiere bare fordi de gjør mindre av en racket. Alle medlemmer av conure-familien er komiske, lekne og kjærlige fjærete venner som kan lære å snakke, men er bedre kjent for etterlignede lyder og ørepierende skrik. Støynivået med alle typer conure er høyere enn med de fleste andre små og mellomstore papegøyer, men grønnkinnede conures er minst støyende av gjengen.

Hensyn

Til tross for mindre avvik mellom arter, krever alle medlemmer av papegøyefamilien en betydelig investering av tid, penger og oppmerksomhet fra sine menneskelige følgesvenner. Papegøyer er langlivede dyr med en gjennomsnittlig levetid på 10 til 80 år og har spesielle behov for oppmerksomhet og sosial interaksjon, og det er derfor å legge til en fjærvenn til familien krever betydelig mer engasjement enn det som kan være nødvendig med mer tradisjonelle kjæledyr. Ansvarlige fugleforeldre vurderer faktorer som støynivå, habitat og ernæringsbehov, personlighetstrekk og andre unike behov alvorlig før de forplikter seg til å adoptere en papegøye.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Undulater fodrer unger (Kan 2024).

uci-kharkiv-org