Glatt alm bruker for kjæledyr

Pin
Send
Share
Send

i cat image av Pavel Vlasov fra Fotolia.com

Et nordamerikansk innfødt tre, den glatte almens bark har blitt brukt medisinsk av urfolk i århundrer. I dag brukes den av holistiske veterinærer til å behandle forskjellige problemer med hunder og katter, spesielt de som involverer mage-tarmkanalen. I følge University of Maryland gir urten ingen alvorlige bivirkninger.

Hvordan det fungerer

Mens glatt alm er tilgjengelig i forskjellige former, brukes den tørre pulverversjonen til kjæledyr. Bland det med vann før du gir det til kjæledyret ditt. Du kan plassere det blandede produktet i maten til kjæledyret ditt hvis det er den enkleste måten å administrere det på. Glatt alm har smøreegenskaper, så det beroliger betente slimhinner i forskjellige områder av kroppen. Mens glatt alm er tilgjengelig reseptfritt i helsekostbutikker, kan det være lurt å spørre veterinæren din om anbefalinger angående det beste kvalitetsproduktet. Hun kan også gi deg doseringsmengder for dyret ditt.

Diaré

Tanniner i glatt alm arbeider for å berolige tarmkanalen og lindrer diaré. Det brukes hovedsakelig i tilfeller av akutt eller plutselig utbrudd, diaré, snarere enn et kronisk problem. Hvis du gir kjæledyret glatt alm, men diaréen ikke løser seg selv, ta ham til veterinæren for en diagnose. Diaré kan raskt føre til dehydrering hvis den fortsetter.

Forstoppelse

Urtens smøreegenskaper hjelper til med å lindre forstoppelse, og det kan også administreres som et forebyggende middel til kjæledyr som er utsatt for dette problemet.

Bronkitt

Hvis kjæledyret ditt hoster hele tiden, kan det hende at han lider av bronkitt. Glatt alm kan bidra til å lindre hoste, men det er bare en lettelse, ikke en kur. Ta kjæledyret ditt til veterinæren hvis han har alvorlige eller langvarige luftveisproblemer.

Feline blærebetennelse

Katt med blærebetennelse opplever hevelse i blæren, med påfølgende vanskeligheter eller smerter under vannlating. Påvirker både menn og kvinner, tilstanden er også kjent som felint urologisk syndrom. Veterinærforskere er ikke sikre på hva som forårsaker blærebetennelse, men tørrmat diett av dårlig kvalitet kan være en faktor. Mens veterinæren din kanskje foreskriver antibiotika eller betennelsesdempende midler for å behandle kattunge, kan glatt alm også administreres for å hjelpe katten til å komme seg eller forhindre gjentakelse. Rådfør deg alltid med veterinæren før du gir katten din noen urtemedisiner.

Advarsel

Selv om det generelt er trygt, kan glatt alm forårsake allergiske reaksjoner hos kjæledyr som er følsomme for det. Ikke gi det til gravide hunder eller katter, da det er liten sjanse for at det kan føre til abort. Siden det kan forstyrre absorpsjonen av andre medisiner, må du alltid kontakte veterinæren din før du gir den til et kjæledyr som har forskrevet andre legemidler.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hjernetrim for hund - Muffinsform-leken (Juli 2024).

uci-kharkiv-org