Tips for å lagre fuglefrø for å unngå angrep

Pin
Send
Share
Send

Hvis du har sultne fjærete venner hjemme, er det siste du ønsker å strekke deg etter frøene - bare for å finne dem fulle av insekter. Kjøper du store poser, er det triks for å oppbevare dem ordentlig.

Hold feilene utenfor

Første tommelfingerregel for lagring av fuglefrø: Oppbevar den aldri i en plast- eller papirpose. Dette er veldig enkelt for feil å bryte inn i, og du kan ende opp med en angrep mye raskere enn du tror. I stedet plasserer du frøene i en lufttett plastbeholder. Forsikre deg om at lokket er forsvarlig lukket, ettersom små bugs kan komme gjennom hvis det til og med er de minste åpne områdene.

Vurder å fryse frøene

Hvis du ikke har de riktige beholderne eller værforholdene hjemme, kan frysing av fuglefrø være et godt alternativ. Å kjøle frøene dine er ikke en god ide, fordi det kan skape fuktighet og forverre problemet hvis møll eller larver allerede er til stede. Imidlertid vil frysing drepe alle larver som er tilstede i frøene - pluss det vil forhindre klekking eller reproduksjon, slik at problemet ikke blir verre. For å fryse frø, pakk dem bare i en lufttett beholder og legg den i fryseren, der den kan oppholde seg i flere måneder eller til og med år.

Ta den inn

Selv om det er mer behagelig å ha store poser med fuglefrø utenfor eller i garasjen eller skuret, er det mye lettere for frøene å tiltrekke seg insekter på den måten. Oppbevar frøene i stedet på et kjølig, tørt sted. Pantryet ditt er bra så lenge du ikke har noen insekter der; ellers vil de sannsynligvis gå mot frøene dine så snart du legger dem i hyllene. Du kan også prøve kjøkkenskapene eller under vasken - så lenge du holder den tørr.

Dobbel sikkerhet

Hvis du kjøper store poser med mat, er sjansen stor for at du ikke kan oppbevare dem i lufttette beholdere i kjøkkenskapene dine. Et alternativ er å pakke frøene tilbake i store poser med glidelås og deretter oppbevare posene i en plastbeholder med lokk - selv om beholderen ikke er lufttett. Den doble beskyttelsen vil holde buginfeksjoner borte.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: FRENZY! Speed Tuning 5:3 Ratio. Raid Shadow Legends (Juli 2024).

uci-kharkiv-org