Aggresjonsproblemer i Shar-Peis

Pin
Send
Share
Send

Å se på det søte, rynkefulle ansiktet til shar-pei-valpen din, og ende opp med en aggressiv shar-pei-voksen, er sannsynligvis den lengste tingen fra tankene dine. Likevel kommer valpen din fra en lang rekke sterke krigere og jakthunder som måtte være aggressive for å gjøre jobbene sine.

Aggressive Origins

Den kinesiske shar-pei-rasen har eldgammel opprinnelse som dateres tilbake til 2000 år. Shar-peis ble ansatt for å jakte, slåss og til og med følge menneskene sine i kamp, ​​og ble avlet for å være uavhengige, sterke og seige. Shar-peis er mellomstore hunder, men de er solid bygget og sterke hjørnetenner som fremdeles bærer instinktene for å beskytte sitt folk og deres eiendom.

Shar-Pei personlighet

Shar-pei er smart og hengiven og vil mest sannsynlig vokse til en enpersonshund hvis han ikke allerede har utpekt et familiemedlem til å være sitt eget. Shar-peis kan være meningsfullt - kanskje det er derfor det kalles å være "dogmatisk" - og det er der aggresjonsspørsmål kan starte. Han er sta og frittstående, og en shar-peis uavhengige personlighet eller hans mistanke om fremmede kan tolkes som aggresjon.

Sosialiser, sosialiser, sosialiser

Moderne shar-peis krever ikke så intense og alvorlige egenskaper som deres arbeidende forfedre, så det å vokse opp shar-pei trenger ikke å resultere i en aggressiv pooch. Riktig sosialisering av shar-pei vil gjøre hele forskjellen, og jo tidligere du begynner jo bedre. Innfør ham nøye med nye mennesker, steder og dyr av forskjellige arter. Å vise ham at mennesker og dyr han ikke kjenner ikke er en trussel, vil sette ham rolig i ukjente situasjoner og gjøre ham til en vennligere hund generelt.

Rehabbing en aggressiv Shar-Pei

Hvis shar-pei allerede viser aggressive tendenser, trenger du ikke bare å godta hans oppførsel og prøve å leve med den. Siden de er arbeidshunder, får shar-peis oppfyllelse av å gjøre en jobb. Noen ganger vil enkel lydighetstrening gi dem noe nyttig å gjøre. Du kan ta det et skritt videre, skjønt, og gi din rynkete kompis en faktisk jobb som å ta med posten eller avisen eller hjelpe deg med å bære tøyvarer til vaskerommet. Reduser sjansene for å komme inn i en viljekrig med ham ved å gjøre små endringer rundt huset, for eksempel å legge søppelbøtta bak en lukket dør eller stue lekene hans når det ikke er spilletid. Beløn ​​ham konsekvent når han er rolig, spesielt i en situasjon som vanligvis vil stimulere aggressiv oppførsel, for eksempel å gå til veterinæren eller møte en fremmed. Å sørge for at han har mye trening vil også hjelpe. Bare 20 eller 30 minutters løp hver dag vil forbrenne energien som ellers kan uttrykkes som aggressiv oppførsel.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Funny Shar Pei Funny moments (Juli 2024).

uci-kharkiv-org