Egenskaper og oppførsel fra Blue Heeler Dog

Pin
Send
Share
Send

Den blå hælen er en type australsk storfehund. Den resulterende hunden ble avlet med svarte og solbrune kelpier og dalmatere for å produsere blå hælhunder.

Fysisk beskrivelse

Den blå hælen er en mellomstor hund som veier 35 til 45 pund. Han er blå flekkete eller flekkete, ofte med svarte eller solbrune markeringer. Den blå hælen har en kort, tett dobbel strøk som kaster. Han er en kraftig, muskuløs hund med brede, oppreiste ører. Føttene er små og runde, med korte tær. Den blå hælen holder den lange halen nede og den kurver oppover. Valper er hvite, et trekk arvet fra dalmatere.

Temperament

Den blå hælen din har sterke gjetnings- og vaktinstinkter. Den blå hælen danner sterke bånd med familien og er beskyttende og kjærlig. Mistenkelig for fremmede, han er en modig vakthund. Han er viljesterk og høyenergi. Den blå hælen din må være godt trent, ellers kan han jage biler, sykler og barn. Han har som mål å behage, men vil teste grensene. Hans sterke instinkt for å være dominerende krever en fast alfa-eier.

Sosial oppførsel

Tidlig sosialisering anbefales for den blå hælen din. Han vil prøve å flokk barn og andre kjæledyr, ofte nipper i hælene. Dette er instinkt, men kan bli et problem. Hvis han ikke sosialiseres ordentlig, kan han bli aggressiv. En riktig trent og sosialisert blå heeler er en utmerket familiehund. Han er smidig og utrettelig, elsker å løpe og leke med barn og er en kjærlig, morsom følgesvenn.

Arbeid

En arbeidsras, den blå hælen din krever mye trening og mental stimulering. Han er ikke en leilighetshund, og det er ikke nok å la ham løpe i et inngjerdet område. Den blå hælen din kan bli en destruktiv chewer og konstant bjeffer hvis han ikke får den nødvendige fysiske og mentale trening, som gjetningsforsøk, smidighetstrening, jogging og lek med skiver og baller. Svært intelligente, blå hælere gjør det bra i lydighetstrening.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Australian Cattle Dog My Top 5 Toys For Your Blue Heeler (Kan 2024).

uci-kharkiv-org